Ezüstérmes lett a Világ Kupán a magyar pólóválogatott

2002.08.26. 10:23
Hiába sikerült kétszer is győznie a magyar vízilabda válogatottnak a belgrádi Világ Kupán a házigazda Jugoszlávok ellen, az oroszok kétszer verték meg a mieinket. Miután a második győzelem a döntőben született, így az oroszok nyerték a Világ Kupát.
Hiába szurkolt a jugoszláv közönség az oroszoknak a belgrádi Világ Kupa fináléjában, az első ráúszásnál Kásás hozta el a labdát. Ez nem az utolsó sikerünk volt, hiszen Benedek, Molnár és Kiss Gergely találataival az első hét perc után a magyar válogatott vezetett egy góllal, ami a remek emberelőnyös helyzetek kihasználásának és a még remekebb védekezésünknek volt köszönhető.

A második negyedben megdupláztuk előnyünket

A második negyed elején az oroszok hozták el a labdát és ez annyira felbőszítette az elődöntő legjobbját Kásást, hogy rövidesen kétgólosra növelte a magyar előnyt. Ezt az egykori Vasas kedvenc Gorskov egyre csökkentette, ám Fodor ismét megtalálta a rést az orosz védőfalon. Kiss Csaba lőtt hatalmas kapufát, az ellentámadás végén pedig Stratan bombagólt.

Így 6-3 helyett 5-4 lett. A negyed vége előtt tíz másodpercel Benedek váltott egy emberelőnyt góllá, majd az utolsó másodpercben Fodor a félpályáról a kapufa tartosságát tesztelte.

Átvették a vezetést az oroszok

A harmadik negyed elején sorra kapták az emberelőnyöket az oroszok és ebből kettőt is Jerisov váltott góllá, felélesztve az orosz reményeket. Csomakidze - természetesen ismét előnyből - pedig a találkozó folyamán először vezetéshez juttatta az oroszokat.

Kiss Gergely "szokásos" bombagóljával egyenlít, majd Benedek helyre állítja a világ rendjét, így ismét nálunk az előny. Azonban csak a következő orosz támadásig, amikor is Zimurov egyenlít.

Csomakidte döntött

A záró felvonásban Garbuzov révén kerülnek előnybe az oroszok, ám Kásás egy ugyanolyan góllal egyenlít. A következő orosz attaknál Molnár szerez labdát, de nem sikerült góllal zárni az akciót. Másfél percel a vége előtt ismét kihagyott a magyar válogatott egy emberelőnyös lehetőséget, míg a túloldalon Garbuzov hagyott ki előnyt.

Csomakidze azonban eldönti. Öt másodpercel a döntő vége előtt centerben kapott labdát és Kásás ölelő karjai közül belőtte csapata tizedik gólját. Benedekéknek már nem volt idejük az egyenlítésre, így az oroszok nyakába akasztották az aranyérmet. Hogy jogosan, azt mi sem jellemzi jobban, hogy a torna folyamán kétszer is legyőzték olimpiai bajnok együttesünket.