Vb aranyért teker Bodrogi

2002.10.09. 18:55
Magyar szempontból a legnagyobb érdeklődéssel várt versenyre csütörtökön két órától kerül sor a belgiumi kerékpáros világbajnokságon. Az egyéni indítású időfutamban indul Bodrogi László, aki két éve bronzérmet nyert, kiválóan szerepelt az idei Tour de France-on és a Nemzetek Nagydíján is. Bodrogi több riválisa is távol marad, így a magyar kerékpáros akár világbajnok is lehet.
Idén eddig nagyszerüen teljesített Bodrogi László, és több mint hetven helyet előrelépve, a haminckettedik helyen áll a világranglistán. A Tour de France egyik szakaszán harmadik lett, majd megnyerte a dán körversenyt, és a német Peschel mögött második helyen ért célba a Nemzetek Nagydíjának időmérőjén.

Armstrong pihen, Ullrich eltiltva

A Mapei kerekesét a francia körversenyen a Tourt sorozatban negyedszer megnyerő amerikai Lance Armstrong győzte le, ám ő ezúttal nem indul. Hiányozni fog a világbajnokság tavalyi győztese Jan Ullrich is, akit doppingvétsége miatt eltiltották.

Rövidebb a táv, mint a Touron

Bodrogi két éve bronzot nyert ebben a versenyszámban, és most is az éremesélyesek között van, bár a hivatalos célkitűzés csak az első hat hely valamelyikén megszerzése. Legkomolyabb ellenfelei alighanem Peschel és Nemzetek Nagydíját kihagyó kolumbiai Botero lesznek. Sokiáig úgy tűnt, hogy fáradtságra hivatkozva Botero a viélágbajnokságon sem vesz részt, de végül csak kipihente magát.

A magyar versenyző esélyeit csökkenti, hogy a táv mindössze negvenhárom és fél kilométer lesz - a Tour de France-on ötven kilométer volt -, az eddigi tapasztalatok szerint Bodrogi jobban szerepel a hosszabb versenyeken. A másik magyar induló, Szekeres Csaba is bekerülhet az első húszba.

Holnap az Index online tudósít a versenyről.