Sorsoltak a kézilabda-kupákban

2002.10.16. 13:32
A Dunaferr férfi csapatát kivéve kedvező a sorsolása a kézilabdakupákban érdekelt magyar férfi illetve női csapatoknak. Mind az öt női csapatnak kötelező a továbbjutás, a férfiaknál a tavalyi BL-döntős Fotexnek és Szegednek ugyancsak.
NŐK: A Fradinak fontos lenne az első hely

A hölgyeknél szerdán délben soroltak. A Bajnokok Ligájában az előző kiírás döntőse, a Ferencváros a dán Viborg HK-val, a német HC Leipziggel és a norvég Nordstrand Oslóval került azonos csoportba. A kvartettből az első két helyezett lép a negyeddöntőbe. Fontos lenne az első helyen továbbjutni, mert ha nem, akkor feltehetően a másik ágon a címvédő Skopje várhat a mieinkre. Igaz a második továbbjutó helyért is nagy csata várható a horvát Koprivnica és a Valencia valamint az orosz Toljatti között.

A KEK-ben a hazai bajnokságban egyedüliként százszázalékos Győr a 16 közé jutásért a bosznia-hercegovinai Zeljeznicar Sarabonnal találkozik január 4-én vagy 5-én, az idegenbeli visszavágót egy héttel később rendezik.

Nincs komoly ellenfél

Az EHF Kupában ugyancsak a nyolcaddöntőbe kerülés a tét. A BL-ből kiesett Dunaferr a svájci Spono Nottwil, a Cornexi az osztrák Wienerneustadt, a Debrecen pedig a görög Anagenniszi Artasz együttesével csatázik. Csak a hajdúsági gárda kezd otthon. A párharcokat ebben a sorozatban is a jövő év első két hétvégéjén rendezik.

FÉRFIAK: A Fotex visszavághat

A férfi kézilabda európai kupák sorsolására kedden került sor. A magyarok egy kivételtől eltekintve verhető ellenfeleket kaptak.

A Bajnokok Ligájában az előző kiírás döntőse, a Veszprém a 16 között azonos csoportba került legyőzőjével, a címvédő német SC Magdeburggal, a lengyel Wisla Plockkal és a görög Panelliniosz Athénnel. A kvartettből ketten jutnak tovább, s a keresztbejátszás lehetséges ellenfelei: a spanyol Portland San Antonio, a dán Kolding IF, az ukrán Sahtyor Donyeck, vagy az olasz Generali Trieste. (A hat játéknap: november 9-10., 16-17., 23-24., november 30. vagy december 1., december 7-8. és 14-15.)

A Szegednek egyszerű, a Dunaferrnek korántsem

A KEK-ben a Szeged a nyolcaddöntőbe kerülésért a De Groot Groep együttesével találkozik november 9-én vagy 10-én Hollandiában, a visszavágót egy héttel később rendezik a Tisza-partján.

Az EHF Kupában az Orosháza búcsúját követően a Dunaferr maradt versenyben, s a 16 közé jutásért a jugoszláv - a BL-től román ellenféllel szemben búcsúzó - Partizan Beograddal szemben kéne továbbjutnia, ugyancsak novemberben. Az első mérkőzésnek Belgrád ad otthont.