Sára, Márió
-12 °C
-1 °C

Sorsoltak a kézilabda-kupákban

2002.10.16. 13:32
A Dunaferr férfi csapatát kivéve kedvező a sorsolása a kézilabdakupákban érdekelt magyar férfi illetve női csapatoknak. Mind az öt női csapatnak kötelező a továbbjutás, a férfiaknál a tavalyi BL-döntős Fotexnek és Szegednek ugyancsak.
NŐK: A Fradinak fontos lenne az első hely

A hölgyeknél szerdán délben soroltak. A Bajnokok Ligájában az előző kiírás döntőse, a Ferencváros a dán Viborg HK-val, a német HC Leipziggel és a norvég Nordstrand Oslóval került azonos csoportba. A kvartettből az első két helyezett lép a negyeddöntőbe. Fontos lenne az első helyen továbbjutni, mert ha nem, akkor feltehetően a másik ágon a címvédő Skopje várhat a mieinkre. Igaz a második továbbjutó helyért is nagy csata várható a horvát Koprivnica és a Valencia valamint az orosz Toljatti között.

A KEK-ben a hazai bajnokságban egyedüliként százszázalékos Győr a 16 közé jutásért a bosznia-hercegovinai Zeljeznicar Sarabonnal találkozik január 4-én vagy 5-én, az idegenbeli visszavágót egy héttel később rendezik.

Nincs komoly ellenfél

Az EHF Kupában ugyancsak a nyolcaddöntőbe kerülés a tét. A BL-ből kiesett Dunaferr a svájci Spono Nottwil, a Cornexi az osztrák Wienerneustadt, a Debrecen pedig a görög Anagenniszi Artasz együttesével csatázik. Csak a hajdúsági gárda kezd otthon. A párharcokat ebben a sorozatban is a jövő év első két hétvégéjén rendezik.

FÉRFIAK: A Fotex visszavághat

A férfi kézilabda európai kupák sorsolására kedden került sor. A magyarok egy kivételtől eltekintve verhető ellenfeleket kaptak.

A Bajnokok Ligájában az előző kiírás döntőse, a Veszprém a 16 között azonos csoportba került legyőzőjével, a címvédő német SC Magdeburggal, a lengyel Wisla Plockkal és a görög Panelliniosz Athénnel. A kvartettből ketten jutnak tovább, s a keresztbejátszás lehetséges ellenfelei: a spanyol Portland San Antonio, a dán Kolding IF, az ukrán Sahtyor Donyeck, vagy az olasz Generali Trieste. (A hat játéknap: november 9-10., 16-17., 23-24., november 30. vagy december 1., december 7-8. és 14-15.)

A Szegednek egyszerű, a Dunaferrnek korántsem

A KEK-ben a Szeged a nyolcaddöntőbe kerülésért a De Groot Groep együttesével találkozik november 9-én vagy 10-én Hollandiában, a visszavágót egy héttel később rendezik a Tisza-partján.

Az EHF Kupában az Orosháza búcsúját követően a Dunaferr maradt versenyben, s a 16 közé jutásért a jugoszláv - a BL-től román ellenféllel szemben búcsúzó - Partizan Beograddal szemben kéne továbbjutnia, ugyancsak novemberben. Az első mérkőzésnek Belgrád ad otthont.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.