Natália
-3 °C
7 °C

Elkészült a vádirat a Simon-ügyben

2002.11.01. 15:45
A brutálisan megvert, és sérüléseibe belehaló volt válogatott futballista, a Sopron edzője, Simon Tibor ügyében az ügyészség elkészítette a vádiratot. A négy vádlott közül csak az elsőrendű G. János van előzetesben, a többiek szabadlábon védekezhetnek. A vád: halált okozó testi sértés.
A vádiratot a Sport plusz hetilap hozta nyilvánosságra. "2002. április 21-én a hajnali órákban Simon Tibor pontosan meg nem állapítható okból szóváltásba került a szórakozóhely más vendégeivel. (_) A vita dulakodássá, majd kisebb verekedéssé fajult, amelybe hárman is beavatkoztak" - kezdődik a Fővárosi Főügyészség vádirata.

Ezek után aztán megtudhatjuk, hogy Simon bent kapott egy ütést, amitől a földre került, majd kirohant a helyiségből, a vádlottak utánamentek - O. Roland, H. János, H. Attila -, ötven méter után utolérték, elgáncsolták. "Testszerte bántalmazták, ütötték, rúgták" - áll a vádiratban. Simon bocsánatot kért, az érkező Galambos ismét megütötte, amitől elesett, és többet már nem mozdult. Galambos a hanyattfekvő Simont hátba rúgta.

A vádiratban nem térnek ki arra, hogy esetleg viperával ütötték volna-e meg, lényegében - mindössze - két súlyos ütés szerepel. A leírtak szerint ez a két súlyos ütés okozta az orrcsonttörést, a sziklacsont-repedést, a jobbszemgödör feletti homlokcsont-repedést, valamint a koponyalapi törést.

"A bántalmazás a homloklebeny elülső pólusán igen durva, mélyre, állományba terjedő agyroncsolódást, a bal oldali nyakszirti lebeny oldalsó részénél ás hátsó pólusánál kisebb terjedelmű, de itt is durva, mélyre terjedő agyroncsolódást okozott."

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Egzotikus élmények!

Amiről eddig álmodni sem mert. Luxus nyaralás, a világ legcsodálatosabb tengerpartjain.