Szuper Levente kedden már az NHL-ben szerepelhet

2002.11.04. 13:04
Szuper Levente akár már kedden bemutatkozhat a Calgary Flamesben. Az észak-amerikai profi jégkorongligában szereplő csapat ugyanis nevezi a New York Islanders elleni mérkőzésre.
A 22 éves hokisnak csütörtökön elhunyt a nagymamája, és ezért hazautazott Budapestre. Szombaton este érkezett meg, de hétfőn hajnalban a klub illetékese jelezte, hogy vissza kell mennie, mert az elsőszámú kapus, Roman Turek ujjsérülést szenvedett.

Azonnal felszökött a vérnyomáson. Nagy-nagy álmom válna valóra, ha végre játszhatnék az NHL-ben - mondta Szuper az MTI-nek.

Turek: két hét pihenő

Turek minden bizonnyal két hétig nem állhat a Calgary Flames rendelkezésére jobb kezének középsőujj-törése miatt. Szuper Leventének ennyi ideje van, hogy állandó helyet szerezzen magának az észak-amerikai profi jégkorongligában.

Az olimpiai és világbajnok, Stanley Kupa-győztes kapus csütörtökön sérült meg, de akkor még jelezte, hogy tudja vállalni a játékot. Három nappal később viszont már óriási fájdalmai voltak, és ekkor döntött úgy az NHL-gárda vezetősége, hogy meghívja Szuper Leventét a tartalékcsapatból.

Szuper eddig csak felkészülési mérkőzéseken védett a világ legerősebb ligájában érdekelt kanadai gárdában, és a tartalékegyüttesben, a Saint Johnban szerepelt. Ebben az idényben eddig öt találkozón jutott szóhoz: három győzelem és két vereség az egyéni mérlege, átlagban 2.76 gólt kapott és 90.8 százalékban hárította a lövéseket.

Világklasszisok az ellenfelek között

Az 1989-es Stanley Kupa-nyertes a következő nyolc nap során öt mérkőzést játszik idegenben: az Islanders után másnap az 1995-ös és 2000-es bajnok New Jersey Devils, csütörtökön az 1994-es győztes New York Rangers, szombaton az 1996 döntős Florida Panthers, majd hétfőn az Atlanta Thrashers következik.

Szupert minden meccsre nevezik, de hogy valójában mikor lép pályára, az Greg Gilbert vezetőedzőtől függ. A Calgary a szezonban éppen ötven százalékos: 11 összecsapás, 11 pont.