Rábold Gusztáv lett az atléták elnöke

2002.11.10. 18:31
A Magyar Atlétikai Szövetség rendkívüli közgyűlésén Rábold Gusztávot választották elnöknek. A budapesti szövetség vezetője 72 szavazatot kapott, a másik jelölt, Zsivotzky Gyula - aki Héder Barna szeptember 11-iki lemondása után ügyvezetőként irányította a MASZ-t - 37-et.
Rábold Gusztáv az atléták frissen megválasztott elnöke programbeszédében a szakosztályok, egyesületi műhelyek támogatását emelte ki, vidéki pályák építését szorgalmazta. Úgy vélte, alaposan át kell szervezni a MASZ iroda munkáját, mivel az jelenleg szakmailag értékelhetetlen.

Héder: Átvertek!

Az indulatoktól sem mentes közgyűlésen Héder Barna a sajtóban őt ért támadásokra reagálva "gyáva, a felelősség elől menekülő, több pontján hazug irománynak" nevezte az ellenőrző testület beszámolóját a MASZ gazdálkodásáról. Kiemelte, az előző elnökség lehetetlen helyzetbe hozta, mivel a szövetség 62 milliós hiánnyal zárta a 2000-es évet és ez csak később derült ki.

- Beleültem egy használt autóba, amiről mindenki azt mondta, hogy hibátlan és kiderült, hogy rozsdás az egész - nyilatkozott Héder.

Schulek: Héder érkezésekor 171 millió volt a számlán

Az érintettek visszautasították a vádakat. Schulek Ágoston alelnök, a MASZ korábbi vezetője szerint 171 millió forint volt a MASZ számláján, amikor Héder átvette a szövetség irányítását.

Győző Gábor, az ellenőrző bizottság vezetője azt mondta, jelenleg a MASZ tartozása 130 millió forint, de amennyiben a szerződésekben szereplő bevételek megérkeznek a tervezett hiánnyal zárhatják az évet.

Többen kifogásolták, hogy nem tájékoztatták őket megfelelően, független könyvvizsgáló felkérése is felmerült a helyzet tisztázására.

Végül a küldöttek elfogadták a májusi elnökségi beszámolót, valamint az azóta eltelt időszakról szóló tájékoztatót is. Előbbire azért volt szükség, mert felmerült, hogy szabálytalanságok miatt a bíróság megsemmisítheti a tavaszi közgyűlésen hozott határozatokat.