Felfüggesztett börtönt kapott az olimpiai bajnok

2002.11.11. 13:19
Október 16-án nem jelent meg büntetőperének ítélethirdetésen Farkas Péter olimpiai bajnok birkózó, így elmaradt a döntés kihirdetése. A Pesti Központi Kerületi Bíróság ezért csak hétfőn délelőtt mondta ki Farkas bűnösségét, és ezért két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte. Farkas ártatlannak tartja magát, és fellebbez.
Farkas 2001 márciusában barátnőjével érkezett a Merlin Bárhoz, ahol szabálytalanul parkolt autójával. Úgy gondolta, hogy addig állhat a tilosban, amíg kipakolnak az autójából.

Dulakodott is a hatósággal

A rendőrök azonban el akarták vontatni az autóját, amit ő nem hagyott. Beszállt a kocsijába, az intézkedő rendőr elélépett, Farkas viszont gázt adott, kis híján elütötte. Emiatt hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés miatt emeltek ellene vádat. Nem bizonyosodott be ugyanakkor, az a korábban elhangzott vád, hogy dulakodás közben megütötte volna a rendőrt.

Farkas tagadta bűnösségét

Farkas Péter mindvégig tagadta bűnösségét. Az utolsó szó jogán is csak annyit ismert el, hogy szabálytalanul parkolt. Az ügyészség képviselője tudomásul vette az elsőfokú ítéletet, a védő fellebbezést jelentett be elsősorban Farkas Péter felmentését, másodsorban az ítélet enyhítését kérve.

Farkas harmadszor állt a bíróság előtt, egyszer húszezer forint megfizetésére és nyilvános bocsánatkérésre kötelezték egy rendőrrel szemben.