Ágnes
-11 °C
-4 °C

Shaquille O'Neal bojkottal fenyeget

2002.11.26. 14:31
A Los Angeles Lakers sztárja azt szerette volna, ha jelenlegi klubedzője, Phil Jackson vezeti az amerikai válogatottat az olimpián, a szövetség azonban Larry Brown-t, a Philadelphia 76ers kérte fel kapitánynak. O'Neal ezért befenyegetett: nem megy el az olimpiára, ha Brownt kinevezik.
A szeptemberi indianapolisi kosárlabda világbajnokságon leszerepelt amerikai férfi csapat selejtezőre kényszerül, hogy kiharcolhassa a részvételt az athéni olimpián. Az Egyesült Államok Kosárlabda Szövetsége a felkészítésre és a sikeres ötkarikás részvételre Larry Brown-t, a Philadelphia 76ers mesterét kérte fel.

A 62 éves szakember segédedzőként nyert aranyérmet a 2000-es sydneyi olimpián. Mellette még Phil Jacksont (Los Angeles Lakers), Pat Rileyt (Miami Heat) és Jerry Sloant (Utah Jazz) jelölték a posztra. Brown egy-két napon belül ad választ a felkérésre.

Komoly felelőséget vállalhat ha elfogadja a szövetség ajánlatát, hiszen az USA válogatottja az NBA játékosok szerepeltetése óta olimián még nem kapott ki, sőt előtte is csak kétszer. Egyszer az emlékezetes 1972-es müncheni döntőben, majd 1988-ban, a szöuli elődöntőben, mindkétszer a Szovjetuniótól.

Két hely már elkelt az olimpián
Az olimpiai kosártornán 12 válogatott vehet részt. Ebből eddig két hely kelt el, Jugoszlávia, mint világbajnok és Görögország a rendező jogán már biztos résztvevő. A további tíz helyből három-három az amerikai kontinenst és Európát, egy-egy Afrikát és Ázsiát, kettő Óceániát illeti meg.

A sztárok közül Tracy McGrady, Jason Kidd, Ray Allen és természetesen az előző idény legjobb dobója, a philadelphiai Allen Iverson már a selejtezőkre jelezte részvételét. Ugyanakkor elképzelhető, hogy Athénban nem lép pályára a bajnoki címvédő Lakers két ásza, Shaquille O'Neal és Kobe Bryant.

A két szupersztár ugyanis kijelentette, csak akkor áll a válogatott rendelkezésére, ha trénerük, Phil Jackson lesz a szakvezető. Brown kinevezése után nem sokkal már megpróbált közeledni, és úgy nyilatkozott, hogy a két sztárra hatalmas szüksége lenne az eredményes szereplés érdekében. Többen tudni vélik, hogy ennek ellenére Shaq komoly sérüléssel fog bajlódni 2004 nyarán.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Wellness hétvégék belföldön

A kényeztetés egész évben jár Önnek! Válasszon a legjobb ajánlatokból.