Idegenben verte a BL-címvédőt a Fotex

2002.12.16. 09:12
A Fotex férfi kézilabda csapata azzal a kellemes tudattal léphetett pályára a tavalyi BL-győztes Magdeburg otthonában, hogyha kevesebb, mint kilenc góllal kap ki, akkor nagy baj már nem érheti, és a csoport első helyén végez. A Fotex nem bízott semmit a véletlenre, és sikerével az első lett.
Diaz góljával kezdődött a mérkőzés, és a Fotex szemlátomást meg akarta nyerni a meccset, egyszersmind visszavágni a legutóbbi BL-fináléban és Szuperkupa-döntőben elszenvedett vereségért. És ami legfontosabb: a játék azt a képet mutatta, hogy meg is lehet a siker, hiszen a németeket 7-7-nél utolérték, a félidő hajrájára pedig négygólos előnyt szereztek.

12-8 is volt, a szünetre két gólt faragott hátrányából a Magdeburg. A második játékrészben aztán azt az érzés erősödött meg az emberben, hogy a németek bármennyire is szeretnék, nem tudják a maguk javára fordítani a meccset.

Sterbik szenzációsan védett, Éles a horvát légiósok no meg Lazarov nem ismertek kegyelmet, sorra lőtték a gólokat. Ennek köszönhetően öt góllal is vezettek a veszprémiek, a hajrára viszont feltámadtak a germánok, ám így is csak a tisztes, egygólos vereséget érhettek el. A magyar cserék is kitettek magukért, és most már kimondható: a viadal nagy esélyese idén Zdravko Zovko csapata. A Veszprém feltehetően a dán Koldinggal találkozik a négy közé jutásért.

Jegyzőkönyv:
Magdeburg (német)-Veszprém 27-28 (10-12)
Góldobók: Stefansson, Perunicic 6-6, Tkaczyk, Ma:uer 4-4, Sigurdsson, Kretzschmar 2-2, Kulesov, Schöne, Abati 1-1, illetve Dzomba 7, Diaz, Lazarov 6-6, Pásztor 4, Iváncsik 2, Éles, Jovic, Perez 1-1