Ronaldo megelőzte Schumachert

2002.12.19. 13:55
Ronaldo nyerte Reuters év sportolója címre kiírt szavazását. A brit hírügynökség által megkérdezett szakembereknél csak második helyre volt jó az ötödik világbajnoki címét begyűjtő Michael Schumacher.
A brazilok klasszis labdarúgója, aki augusztus végén igazolt az Internazionalétól a Real Madridba, idén szinte minden megnyerhető díjat "besöpört": a torna gólkirályaként világbajnok lett a válogatottal, a spanyol csapattal elhódította a Klub Világ Kupát, első lett az Európában szereplő játékosokat rangsoroló Aranylabda-szavazáson és a FIFA is az év legjobbjának választotta.

A végeredmény:
Férfiak:
1. Ronaldo (brazil, labdarúgó) 63 pont

2. Michael Schumacher (német, autóversenyző) 48
3. Lance Armstrong (amerikai, kerékpáros) 29

Nők:
1. Serena Williams (amerikai, teniszező) 65 pont

2. Paula Radcliffe (brit, atléta) 58
3. Annika Sörenstam (svéd, golfozó) 27

Ronaldo elismertségét mutatja, hogy a Forma-1-es sztár, az idén ötödik világbajnoki címét megszerző Michael Schumacher csak a második, míg a Tour de France kerékpáros körversenyen sorozatban negyedszer diadalmaskodó Lance Armstrong csupán harmadik lehetett mögötte.

A nők között szinte borítékolható volt a teniszezők világranglistáját vezető amerikai Serena Williams elsősége, aki idén három Grand Slam-tornán - a francia, az angol és az amerikai bajnokságon - is győzni tudott. A második helyen a brit futócsillag, az októberi Chicago Marathonon 2:17:18 órás időeredménnyel világcsúcsot teljesítő Paula Radcliffe végzett.