Shaquille O,Neal nem megy az athéni olimpiára

2003.01.07. 12:41
A klasszis center már korábban megígérte, ha nem, jelenlegi edzője lesz a kapitány, nem vesz részt a következő ötkarikás játékokon. Shaq úgy érzi nem hiányzik neki, hogy rontsa 55-0-ás válogatottsági mutatóját. A válogatottságot hasonló indokkal lemondó Kobe Bryant azonban meggondolta magát és már a selejtezőkön szerepelni akar.
A világ legjobb centerének tartott Shaquille O,Neal bejelentette, hogy nem szerepel az amerikai kosárlabda-válogatottban a 2004-es athéni olimpián.

- Van már aranyérmem 1996-ból Atlantából és az 1994-es világbajnokságról, ennyi nekem elég. Amikor játszottam, 55-0 volt a mérlegünk, és nem szeretnék ezen rontani - mondta egy tévéinterjúban az NBA-címvédő Los Angeles Lakers 30 éves klasszisa.

A 214 centis, 136 kilós óriás korábban már utalt arra, hogy ha nem klubedzője, Phil Jackson lesz a szövetségi kapitány, akkor jövőre "fájni fog a térde". A nemzeti csapat élére november végén a Philadelphia mesterét, Larry Brownt nevezték ki.

Érdekes, hogy az ötkarikás szerepléstől szintén húzódozó csapattársa, Kobe Bryant vasárnap közölte: már az augusztus 20. és 31. közötti Puerto Ricó-i selejtezőtornán is szeretne pályára lépni a Dream Teamben, hogy mindenképp részt vehessen a 2004-es nyári játékokon.