Mezei súlyos autóbalesete

2003.01.15. 11:19
Autóbalesetet szenvedett kedd éjjel Mezei Richárd, a kézilabda-válogatott szegedi beállósa. A játékos autója totálkáros lett, ő pedig súlyos arcsérüléseket szenvedett, így kérdésessé vált részvétele a jövő héten kezdődő világbajnokságon.
A válogatott beállós a hírek szerint a Budapestről Szeged felé vezető úton kocsijával egy megfagyott átfolyáson megperdült, és fának csapódott. Csodával határos módon nem esett komolyabb baja, a jármű viszont totálkáros lett.

Mezei szerdán vizsgázott volna a Testnevelési Egyetemen, ezért Skaliczki László szövetségi kapitány hazaengedte a tatai edzőtáborból.

A játékost a szegedi 2-es számú kórház traumatológiai osztályán ápolják. Éjszaka ellátták, állapota kielégítő, szövődményre utaló jel nincs. Néhány napra megfigyelésre bent tartják - mondta dr. Szabó István, a szegedi kézilabdacsapat orvosa. - Ha lehet magánvéleményem, akkor azt mondanám, hogy igencsak szerencsésen úszta meg a balesetet.

Még szerdán eldől, hogy Mezei utazhat-e a hétfőn kezdődő portugáliai világbajnokságra. Az sem elképzelhetetlen, hogy a szombaton ugyan nem repül Madeirára, később viszont csatlakozik társaihoz.