Kis-Czeglédi: kiváló eredmény az utolsó komoly szakaszon

2003.01.18. 20:23
A 24. helyen végzett és ezzel az eddigi legjobb magyar eredményt érte el a Dakar Rali szombati, 365 km-es gyorsasági szakaszán Kis Sándor és navigátora, Czeglédi Péter. A magyar duó így az utolsó versenynap előtt összesítettben a 40. helyen áll. A sokáig simán vezető Peterhansel-Cottret francia kettős sorozatos meghibásodások miatt elvesztette a versenyt: Maszuokáék komoly előnnyel vezetik a mezőnyt.
A 25. Dakar utolsó komoly szakaszán az eddigi legjobb magyar eredménnyel, 24. helyen ért célba a Kis - Czeglédi páros.

A Toyotával versenyző Palik-Darázsi duó az 56. idővel teljesítette az Abu Rish és Sarm-es-Sejk között kijelölt 365 km-es gyorsaságit, így összetettben jelenleg az 51. helyen áll.

Kis és Czeglédi szombaton is kisebb műszaki problémákkal küszködtek (elromlott a szervó), összességében kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtottak és kiváló eredményükkel összetettben feljöttek a 40. helyre. A holnapi versenynapon már csak egy 34 km hosszú, könnyebb szakaszt kell megtenniük.

Szerencsétlen franciák

A szombati szakasz és az idei Dakar legnagyobb vesztese egyébként a Peterhansel -Cottret páros akiknek ma többször is műszaki problémáik adódtak, végül megállni kényszerültek, és a célba is csak segítséggel tudtak beérni. A korábban fölényesen vezető franciák győzelemi esélye ezzel végleg elszállt .

Peterhanseléknek 66 kilométer után előbb a hűtőrendszere ment tönkre, majd Abu Rish és Sarm-es-Sejk között, alig 43 kilométerrel a gyorsasági szakasz vége előtt ismét lerobbant Mitsubishijük. A Dakar eddigi részein magabiztosan versenyző Peterhansel egy nagy kőre hajtott, miközben állítólag semmit sem látott, mert az előtte haladó német Jutta Kleinschmidt autója hatalmas port kavart.

A francia pilóta autója végül is a 40. helyen, öt perc híján három órás hátránnyal ért célba, összetettben még így is csak a negyedik helyre csúszott vissza 2:20:25 órával lemaradva az "újonc" éllovas Maszuokától. Szombaton az első helyen Biasion végzett, mögötte közel 5 perccel lemaradva Henrard és alig tíz másodperces további hátránnyal Fontenay érkezett a célba.