Barbara, Borbála
-6 °C
3 °C

Kisék a 48., Palikék az 52. helyen végeztek

2003.01.20. 09:57
Korábbi sorozatos műszaki problémái miatt ugyan egyik versenyben maradt magyar autó sem tudott igazán kiemelkedő helyezésre beérni, de a két csapat tagjai egyértelmű sikerként értékelik, hogy célba jutottak a jubileumi 25. Dakar-ralin. Kis Sándor és Czeglédi Péter a 48., Palik László és Darázsi Gábor az 52. helyen végzett az autósok összesített versenyében, amit egyébként a Maszuoka--Schulz japán-német kettős nyert meg.
Az autósoknál Maszuoka Hirosi és Andreas Schulz, japán-német - kettős, a motorosok között a francia Richard Sianct nyerte a 25. Dakar-ralit. A mindössze 34 km gyorsaságit tartalmazó záró szakaszon Maszuokának csak arra kellett figyelnie, hogy le ne robbanjon.

A 42 éves pilóta biztonságos autózással a 35. helyen fejezte be az tiszteletkört, de ez is bőven elég volt a végső sikerhez. Sainctnek nehezebb dolga volt, de azért azt megengedhette magának, hogy az összetettben második Cyril Despres és a harmadik Fabrizio Meoni mögött motorozzon.

Az utolsó gyorsasági szakasz végén soknemzetiségű, erősen beindult szurkolótábor, köztük több tucat magyar várta a versenyzőket. A motorosok még ekkor is koncentráltak, nehogy az utolsó métereken bukjanak járművükkel, de az autósok, és főleg a kamionosok dudálva, integetve köszönték meg a buzdítást.

A 17. versenynapon az autósok között a Vatanen--Thorner kettős, a motorosok között a svéd Per-Gunnar Lundmark ért be elsőként a célba. Kis és Czeglédi a 25. helyen ért célba, és 61 beérkező után összetettben a 48-ként végzett. Palik és Darázsi a szakaszon 60., összetettben pedig 52. lett.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.