Kisék a 48., Palikék az 52. helyen végeztek

2003.01.20. 09:57
Korábbi sorozatos műszaki problémái miatt ugyan egyik versenyben maradt magyar autó sem tudott igazán kiemelkedő helyezésre beérni, de a két csapat tagjai egyértelmű sikerként értékelik, hogy célba jutottak a jubileumi 25. Dakar-ralin. Kis Sándor és Czeglédi Péter a 48., Palik László és Darázsi Gábor az 52. helyen végzett az autósok összesített versenyében, amit egyébként a Maszuoka--Schulz japán-német kettős nyert meg.
Az autósoknál Maszuoka Hirosi és Andreas Schulz, japán-német - kettős, a motorosok között a francia Richard Sianct nyerte a 25. Dakar-ralit. A mindössze 34 km gyorsaságit tartalmazó záró szakaszon Maszuokának csak arra kellett figyelnie, hogy le ne robbanjon.

A 42 éves pilóta biztonságos autózással a 35. helyen fejezte be az tiszteletkört, de ez is bőven elég volt a végső sikerhez. Sainctnek nehezebb dolga volt, de azért azt megengedhette magának, hogy az összetettben második Cyril Despres és a harmadik Fabrizio Meoni mögött motorozzon.

Az utolsó gyorsasági szakasz végén soknemzetiségű, erősen beindult szurkolótábor, köztük több tucat magyar várta a versenyzőket. A motorosok még ekkor is koncentráltak, nehogy az utolsó métereken bukjanak járművükkel, de az autósok, és főleg a kamionosok dudálva, integetve köszönték meg a buzdítást.

A 17. versenynapon az autósok között a Vatanen--Thorner kettős, a motorosok között a svéd Per-Gunnar Lundmark ért be elsőként a célba. Kis és Czeglédi a 25. helyen ért célba, és 61 beérkező után összetettben a 48-ként végzett. Palik és Darázsi a szakaszon 60., összetettben pedig 52. lett.