Ambrus
-7 °C
3 °C

Mandula az elődöntőben

2003.01.21. 12:26
Temesvári Andrea 1990-es kiváló szereplése után jutott el ismét magyar teniszezőnő Grand Slam-párostornán a legjobb négy közé. Mandula Petra a svájci Gagliardival az oldalán az Austral Open negyeddöntőjében 6:4, 6:2-re a Hantuchova-Shaugnessy duót.
A világranglista 90. helyén rangsorolt Mandula Petra az Austral Open nyitófordulójában egyesben legyőzte a horvát Talaját, a második fordulóban aztán a negyedik helyen kiemelt belga Clijsters ellen mindössze harminchárom percet volt a pályán, összesen tizenhét pontra volt képes, és 6:0, 6:0 arányban kikapott.

Gagliardival néhány hónapja játszanak együtt

A vereség után azonban Mandula össze tudta szedni magát, és az egyénibe pillanatnyilag hatvanadik svájci Gagliardi oldalán a legjobb négy közé jutottak. A svájci egyéniben ugyancsak a második körben vérzett el, az orosz Miskina a döntő szettben 6:0-lal búcsúztatta. Gagliardi egyébként az új partnere a legeredményesebb magyar teniszezőnőnek, miután korábbi párja, az osztrák Wartusch néhány hónapja már a német Rittnerrel játszik.

Úgy tűnik tökéletesen sikerült a váltás. A spanyol Martinez-Garrigues duó ellen 6:3, 6:2-re nyertek az első fordulóban, és a következő kanyarban a harmadik kiemelt Gyemetyijeva, Husarova (orosz, szlovák) kettős sem okozott nekik akadályt, a harmadik szettben imponáló magabiztossággal, gémet sem veszítve léptek tovább.

Gubacsiékat is legyőzték

Már a nyolcaddöntőben Gubacsi Zsófia és a spanyol Granados volt az ellenfelük, és Petra szerint pályafutásának egyik legkellemetlenebb élménye volt, hogy éppen egy magyar teniszezővel szemben kellett kivívniuk a nyolc közé kerülést. Ez az eredmény azt jelentette számára, hogy a Roland Garros után ismételten a negyeddöntőben jutottak.

Párizsban nem sikerült tovább lépniük, most viszont igen. Noha az ötödik kiemelt Hantuchova-Shaugnessy szlovák, amerikai pár volt az esélyesebb, Mandula és Gagliardi négyszer vette el adogatásukat, így sima, 6:4, 6:2-es győzelmet arattak.

Hétmillió forint az eddigi jutalom

Mandula és Gagliardi ezzel a teljesítményével 56 ezer dollárt kap, amin természetesen osztoznak, de így a magyar teniszezőnő is komoly összeget, közel hétmillió forintot kaszírozhat. Igazán jól persze anyagilag is akkor járna ha bejutnának a döntőbe, a pénzdíj fordulóként duplázódik. Ellenfelük egyelőre még a Martinez-Petrova - Pascal- Suarez meccs győztese lesz. Utóbbi páros az esélyesebb, őket emelték ki a második helyen. Mandula egyébként a legutóbbi US Openen vegyes párosban eljutott az elődöntőig, de a következő akadályt már nem sikerült vennie.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.