Lipcsében győzött a Fradi

2003.02.08. 20:36
Nagy lépést tett a negyeddöntőbe jutás felé a Ferencváros női kézilabda csapata, amely a német HC Leipzig otthonában biztosan, négy góllal győzött a Bajnokok Ligája B-csoportjának 4. fordulójában.
A találkozó elején felváltva vezettek a sokat hibázó csapatok, a hazaiak nem tudtak élni a macedón bírókettős segítségével. Később, 9-9-nél emberelőnybe került a Ferencváros, és sorozatban öt gólt dobva megnyugtató előnyhöz jutott. Közben Sugár többször parádésan védett.

A második félidőben Siti vezérletével még jobban elhúzottak a magyar csapat. Ettől maradék játékkedvüket is elvesztették a lipcseiek, így a 44. percben már kétszámjegyű lett a különbség (25-15).

Az utolsó negyedórában Farkas és Lőwy is lábsérülést szenvedett, emiatt csökkent az előny, de egy pillanatig sem forgott veszélyben győzelem. Ha a dán Viborg HK pontot szerez a norvég Nordstrand Oslo otthonában a 19.30-kor kezdődött mérkőzésen, a Ferencváros biztos negyeddöntős.

A magyar gárda jövő vasárnap a norvég Oslót fogadja Budapesten.

Női Bajnokok Ligája - 4. forduló, B-csoport:
Leipzig (német)-Ferencváros 27-31 (10-14)

góldobók: Vlckova 9/7, Radzeviciute 8/4, Heinz 4/1, Lankei, Geheb 2-2, Pietzsch, Wörz 1-1, illetve Farkas 12/4, Siti 5, Mravikova, Benyáts 4-4, Lőwy 3, Uhrakova, Pádár M., Tóth 1-1