Kahn újabb rekordja

2003.02.10. 11:27
Több mint egy órával megdöntve saját korábbi csúcsát, 803 percre javította a Bundesligában a kapott gól nélküli játékidő rekordját Oliver Kahn. A világ legmnenőbb kapusa hét meccsen át őrízte csapata kapuját teljes sikerrel, és kevés hiányzott a nyolcadikhoz, de ezúttal a japán Takahara betalált a müncheni bajnoki utolsó percében. Az éllovas Bayern ezért végül csak egy pontot szerzett a Hamburg ellen, de előnye így is nyolc pontra nőtt, miután a Dortmund kikapott Stuttgartban.
Oliver Kahn rekordkísérletére izgult rá München a Hamburg elleni Bundesliga meccs előtt. A válogatott kapus a mérkőzés huszonötödik percében döntötte meg saját csúcsát, amikor az ellenfelek már 737 perce nem találtak a kapujába.

A meccs legvégéig úgy tűnt, hogy a Bayern győzelemmel ünnepli az új rekordot, miután Pizzaro fejesgóljával nyolcvan percen át vezetett, ám Takahara az utolsó pillanatban egyenlített. A japán támadó találata egyúttal azt jelentette, hogy Bundesliga új gólmentes rekordja 802 perc lett.

Egymás ellen létek pályára a Bayernt közvetlenül üldöző csapatok: a Stuttgart fogadta a Dortmundot. A hazaiak Soldo fejesgóljával nyertek 1-0-ra, de sokkal közelebb álltak a kétgólos győzelemhez, mint a Borussia a döntetlenhez. A Stuttgart zsinórban negyedik győzelmét hozta (amire közel hat éve nem volt példa) és pontszáma beérte hétvégi ellenfelét.

Mindkét csapatot megelőzhette volna a Werder Bremen, ha hazai pályán lenyomta volna az 1860 Münchent. De nem nyomta. Sőt Klasnic első félidőben szerzett vezetőgóljára kettővel válaszolva fordított a kis München, és meglepetésre győzelemmel távozhatott Brémából. Lisztes Krisztián Bundesliga statisztikáját javíthatta: a lefújás előtt két perccel cserélte be edzője.

A Király Gáborral és Dárdai Pállal felálló berlini Herta remek mérkőzésen verte az ötödik helyezett Scahlkét. Emile Mpenza ugyan már az első percben Király kapujába emelt, de Preetz és Alex Alves góljaival a fővárosiak még az első félidőben fordítottak. A második játékrész elején Dárdai sárga lapot kapott, majd Marcelinho szabadrúgása az egyik vendégvédő lábáról a gelsenkircheniek kapujába pattant. Kamphuis találatával ismét szoros lett a meccs, de két perccel a rendes játékidő vége előtt Dárdai kiugratta Alvest, aki Marcelinhot játszotta meg, és brazil támadó bebiztosította a hazaiak győzelmét.

A huszadik fordulóban tizedik vereségébe szaladt bele a Bayer Leverkusen, ezúttal Bochumban. A tavalyi Bajnokok Ligája döntős csapat már csak egy ponttal előzi meg a kieső helyen álló Möncengladbachot, és kifejezetten valószínűtlen, hogy Kalus Topmöller továbbra is a helyén maradhat. A klub vezetősége még a mérkőzés előtt leszögezte, hogy csak győzelemmel tarthatja meg állását a vezetőedző, ehhez képest még a döntetlen sem jött össze.

Bundesliga, 20. forduló:

Hansa Rostock - Energie Cottbus 0-0
Hannover - Nürnberg 4-2
Werder Beremen - 1860 München 1-2
Wolfsburg - Armina Bielefeld 2-0
Kaiserslautern - Mönchengladbach 2-0
Herta BSC - Schalke 4-2
Vfl Bochum - Bayer Leverkusen 2-1
Bayern München - Hamburg 1-1
VfB Stuttgart - Borussia Dortmund 1-0

Az állás:

1. Bayern München 43 pont
2. Borussia Dortmund 36 pont
3. VfB Stuttgart 36 pont
4. Werder Bremen 34 pont
5. Schalke 04 33 pont
6. 1860 München 31 pont
7. 7. Hamburg 30 pont
8. VfL Bochum 29 pont
9. Herta BSC 29 pont
10. Wolfsburg 26 pont (19 mérkőzésből)
11. Hansa Rostock 24 pont
12. Armina Bielfeld 24 pont
13. Hannover 23 pont
14. Nürnberg 21 pont
15. Bayer Leverkusen 20 pont
16. Möncehngladbach 19 pont (19 mérkőzésből)
17. Kaiserslautern 17 pont
18. Energie Cottbus 17 pont