'Visszaviszem Kurnyikovát az első tízbe'

2003.02.13. 12:16
Úgy tűnik Anna Kurnyikovának elege lett a fotózásokból, a divatbemutatókból, a videoklipekből és újra fontos számára a tenisz. Erre lehet következtetni abból, hogy ismét a világ leghíresebb edzőjével, Nick Bollettierivel készül a tornákra.
Tavaly áprilisban sorozatos vereségeinek köszönhetően a világranglista 66. helyére esett vissza az orosz Anna Kurnyikova. Mélyrepülését az egyik főszponzora, az adidas nem nézte tétlenül, megfenyítették: amennyiben nem zárkózik fel a rangsorban, akkor radikálisan csökkentik hárommillió eurós támogatását.

Kurnyikova: gyúrni nem fogok

Kurnyikova nem rémült meg ettől a hírtől, és kijelentette: igyekszik megőrizni nőiességét, és nem fog gyúrni, nem lesznek olyan izmai, mint a Williams-nővéreknek.

Azt azonban alighanem ő is érezte, ha hosszú időn keresztül nem nyer meccseket, akkor óhatatlanul eleshet többi szponzorától is. (Összbevétele eddig 12 millió dollár volt, ennek alig negyedét tették ki a teniszből származó pénzdíjak.) Az év végét már a 35. helyen zárta, párosban pedig a 11. helyre lépett előre.

Januárban is megalázó vereséget szenvedett

Aztán a januári első Grand Slam-tornán, az Austral Openen megalázó, 6:0, 6:1-es vereséget szenvedett az ötödik helyen álló belga Henintől, akit Kapros Anikó legyőzött a Roland Garroson. Kurnyikova legkomolyabb eredményét egyéniben még '97-ben érte el, amikor tizenöt évesen Wimbledonban bejutott az elődöntőbe.

Azóta egyre több videóklipben szerepelt - Enrique Iglesias oldalán is feltűnt -, ő lett a világ legtöbbet fotózott arca. (Nagy vihart kavartak a nem őt ábrázoló, de a nevével megjelent meztelen fotói is.) Ebből úgy tűnik, most elege lett, mert visszatért Floridába korábbi edzőjéhez, a világhírű Nick Bollettierihez. A teniszpápaként elkeresztelt tréner nyilatkozott is az üggyel kapcsolatosan. Bollettieri Agassi edzője volt, és az amerikai az Austral Open januárban is megnyerte.

Nemcsak szexis lesz, hanem eredményes is

Bollettieri a tőle megszokott magabiztossággal nyilatkozott az orosz szépség jövőjéről. "Nincs számomra jelenleg ennél szebb, minthogy Annát visszakaphattam. Megígértem neki, hogy amilyen gyorsan csak lehet, visszasegítem az első tízbe, mert kétségkívül ott a helye. Együttérzek vele, és tudom, hogy a cél érdekében mit kell tennie. Anna nemcsak szexis lesz, hanem sikeres is."

A neves tréner azt sem titkolta: "egészen más hozzáállásra van szüksége az eredményességhez. Olyan összefogottan kell koncentrálnia, mint eddig még soha. Sok munkára lesz szükség az elitbe való visszakerülésig, de meggyőztem őt, és úgy tűnik hisz nekem, és hisz bennem."