Pályára mászó szurkolók

2003.02.14. 11:15
A szurkolói fanatizmus nem ismer határokat. Mexikóban egy futballmeccs közben szaladt a pályára egy szurkoló, míg Amerikában súlyos büntetést kapott, azaz NHL-rajongó, aki részegen akart a jégre mászni, de elesett és eszméletét vesztette.
Unalmasan folydogált a Phoneixben rendezett Mexikó-Kolumbia barátságos labdarúgó mérkőzés, a csapatok képtelenek voltak a hálóba találni, és már mindenki a lefújást várta. A találkozó 79. percében aztán felélénkült mindenki. Egy szurkoló bemászott a pályára, odaszaladt a mexikói kispadhoz, hogy egy levelet adjon át Francisco Maturana szövetségi kapitánynak.

A "szurkolót a biztonsági emberek elkapták, és átadták a rendőrségnek. A titokzatos levél tartalmát nem hozták nyilvánosságra.

Hogy mi lesz a futballrajongó büntetése még nem tudni, az azonban már kiderült, hogy a bíróság elvonókúrára, 2500 kanadai dollár befizetésére és 35 óra közhasznú munkára ítélte azt a férfit, aki pucéran megpróbált bemászni a pályára az október 17-én lejátszott Calgary Flames-Boston Bruins NHL-mérkőzésen.

A 21 éves Tim Hurlbut a hazai csapat színére utalva mindössze egy pár piros zokniban próbált meg átugrani a plexifalon, de pórul járt: megbotlott, fejjel a jégre zuhant, s mozdulatlanul elterült a hűvös felületen. A segítségére siető orvos hat percig élesztgette az agyrázkódást szenvedett részeg "drukkert", mire magához tért.