Öt góllal verte a BL-címvédőt a Honvéd

2003.02.15. 20:13
Vízilabda Bajnokok Ligája-mérkőzésen a Honvéd bravúros, 12-7-es győzelmet aratott Athénban a címvédő Olimpiakosz Pireusz ellen. Kovács István csapata ezzel a sikerrel jelentős lépést tett a négyes döntőbe kerülés felé. A KEK-címvédő Vasas a spanyol Sabadellt múlta felül 9-6-ra a sorozat elődöntőjének első meccsén.
Már a mérkőzés első felében nagy fölényben játszott a Honvéd és megnyugtató, 6-3-as előnyt szerzett. A folytatásban ugyan hírnevéhez méltóan pólózott a BL-címvédő hazai együttes, de csak átmenetileg, 7-6-nál tudta szorossá tenni az állást.

A hajrában a vendégcsapatnak ismét minden sikerült - kimagasló egyéni teljesítmények nem voltak, de az egész csapat átlag felettit produkált - és ennek köszönhető az előzetes várakozásokat magasan felülmúló, szinte kiütéses győzelem.

Jegyzőkönyv:
Olimpiakosz Pireusz (görög)-Honvéd 7-12 (1-2, 2-4, 3-1, 1-5)
Bajnokok Ligája, Piros csoport, 3. forduló:
Athén, V: Bruja (szerb-montenegrói), Gomez (olasz)
A magyar góldobók: Bereczki, Molnár, Sugár, Fodor 2-2, Biros, Vári, Bárány, Kiss 1-1

Végig rendkívül izgalmas, kiélezett csatában a Vasas három góllal nyerte a vízilabda KEK elődöntőjének első mérkőzését a spanyol CN Sabadell ellen, így megnyugtató előnnyel várja a március 1-jei visszavágót.

A KEK-címvédő Vasas az elődöntőben ugyancsak magabiztos győzelmet aratott a spanyol Sabadell ellen. Jóllehet eleinte fej-fej mellett, váltott vezetéssel haladt a két csapat, egyik sem tudott meggyőző fölényre szert tenni. A vendégek rendkívül szívósan védekeztek, jól értékesítették létszámfölényes lehetőségeiket és megnehezítették a Vasas dolgát. A hazaiak 7 másodperccel a második negyed vége előtt vették át - 5-4-nél - ismét a vezetést, és a folytatásban sikerült elhúzniuk.

Különösen a harmadik 7 perc telt Vasas-fölény jegyében, ekkor a kirobbanó formában játszó Varga Tamás vezérletével már 8-5-re is vezettek a hazaiak.

A hajrában sikerült megőrizni a döntőbe jutás szempontjából fontos háromgólos különbséget, miközben mindkét csapat elérhetett volna újabb találatokat is. Jellemző a rendkívüli izgalmakra, hogy az utolsó percben a Vasas egy "sima", a Sabadell pedig kettős emberelőnyt sem tudott kihasználni.

Az egyre jobb formában játszó magyar kupagyőztes elérte célját, a papírforma szerint - bár a katalán együttes nem lebecsülendő - elképzelhetetlen, hogy négy góllal maradjon alul a két hét múlva esedékes második összecsapáson. A másik elődöntőben Kásás Tamás négy góljával a Posillipo Napoli 8-4-re verte a LukOil Szpartak Volgográd.

Jegyzőkönyv:
Vasas-CN Sabadell (spanyol) 9-6 (3-3, 2-1, 3-2, 1-0)
KEK elődöntő, első mérkőzés
Komjádi uszoda, 800 néző, V: Rykaert (belga), Klopper (holland)
Góldobók: Madaras, Varga T. 3-3, Mátyás, Varga D., Steinmetz Á. 1-1, illetve Ballart 3, Valles 2, Kiss Cs. 1