Antal, Antónia
-7 °C
0 °C

Nem lesz magyar-magyar csata a női Euroligában

2003.02.28. 10:51
Elkerülik egymást a magyar csapatok a női kosárlabda Euroliga negyeddöntőjében, miután a csütörtöki találkozókon papírforma-eredmények születtek. A Pécs a francia Bourges-zsal, a Sopron a cseh Brnóval mérkőzik majd a Final Fourért.
A magyar csapatok szerdai győzelmei után még annak is meg volt az esélye, hogy a Pécs és a Sopron egymással küzd majd a női kosárlabda Euroligában a négy közé jutásért. (Utolsó meccsén a PVSK a francia Tarbes otthonában nyert, a GYSEV pedig a Schiót múlta felül.) Az azonban látszott, hogy ehhez a papírforma borulása kellett volna, mert a Pécs csak akkor léphetett volna az A jelzésű csoport élére, ha az előtte álló Brno bukott volna a lengyel Pabianice otthonában. A csehek nem tették meg ezt a szívességet a baranyaiaknak, így mindkét csapatunk csoportja harmadik helyén végzett, és a másik csoport második helyezettjét kapja ellenfélül a következő körben. A pécsiek csak magukat okolhatják ezért, mert a Brnót az első fordulóban megverték idegenben, majd kikaptak tőlük a Mecsekalján.

A magyar csapatokra így nehéz ellenfelek várnak a nyolc között. Az álom, a Final Four eléréséhez a Rátgébert László lányainak a Bourges, Dirk Bevilaqua csapatának pedig a már emlegetett Brno gárdáján kell továbblépnie. Egyik sem lesz könnyű feladat, mert a GYSEV eddig idegenben meglehetősen gyengén muzsikált, a Bourges pedig korábban nyerte már meg a legrangosabb női sorozatot. A párharcok kért nyert meccsig tartanak majd, és a csoportjában előbbre végzett csapat kétszer játszhat otthon.

A negyeddöntők következnek
Női Euroliga, 14. forduló
A-csoport:
Podgorica (montenegrói)-Valenciennes (francia) 63-100
A végeredmény: 1. Valenciennes 26 pont, 2. Brno 24, 3. Pécsi VSK 24, 4. Jekatyerinburg 24, 5. Como 20, 6. Tarbes 17, 7. Podgorica 17, 8. Pabianice 16

B-csoport:
Parma (olasz)-Gdynia (lengyel) 64-82
Valencia (spanyol)-Bourges (francia) 54-52
A végeredmény: 1. Gdynia 26, 2. Bourges 23, 3. GYSEV 23, 4. Valencia 22, 5. Ruzomberok 21, 6. Vilnius 20, 7. Parma 18, 8. Schio 15

A negyeddöntők párosításai:
Valenciennes-Valencia
Brno-GYSEV
Gdynia-Jekatyerinburg
Bourges-Pécsi VSK
A párharcok két győzelemig tartanak, a hivatalos játéknapok: március 11. (kedd), 13. (csütörtök) és szükség esetén 20. (csütörtök).

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Kezdje az évet egzotikus körutazással!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.