Fábián, Sebestyén
-12 °C
-3 °C

Bajnok az Alba Volán

2003.03.13. 20:42
Két év után ismét bajnok lett az Alba Volán jégkorongcsapata. A négy győzelemig zajló bajnoki fináléban a fehérváriak egyetlen sikert sem engedélyeztek a Dunaferrnek. Az Interliga első helye után a magyar bajnoki cím is az Albához került.
Az idei bajnoki döntő furcsasága volt, hogy ezúttal nem volt elég négy győzelem hozzá, ötször kellett nyernie az Alba Volánnak, hiszen az első - 6-5 lett az eredmény - meccset megóvta a Dunaferr, és a szövetség igazat adott a címvédőnek.

A harmadik meccs hozta a legnagyobb csatát

A második találkozón azonban egyáltalán nem volt partiban a két együttes, noha a Dunaferr 1-0-ra még vezetett Sándor góljával, a folytatásban minden összejött a vendég Albának. Palkovics valamint Ocskay vezérletével - mindketten dupláztak -, esélyt sem hagytak az "Acélbikáknak". (Tőkési és Rusznyak volt még eredményes.)

A harmadik fehérvári meccs hatalmas küzdelmet és hosszabbítást hozott - 5-3-ról egyenlített a Dunaferr -, a hirtelen halálban azonban mindössze kilenc másodperc kellett ahhoz, hogy Rusznyak eldöntse az összecsapás sorsát.

Ha páratlan év, akkor Alba Volán

A negyedik, ismét újvárosi meccs előtt derült ki, hogy az első győzelem érvénytelen, ám ez a tény jottányit sem vetette vissza az Albát, 3-2-re megint nyertek. Ocskay és Kangyal révén fordítottak a záróharmadban.

Az ötödik ütközeten nyomasztó fölényben játszott a hazai fehérvári csapat, ráadásképpen a vendégeket az influenza sem kímélte. Az első két harmad után már 3-0 volt az állás, és a különbség megmaradt a két rivális között. Az egyik oldalon Ondrejcsik, Rusznyak, Sille, Palkovics, Ocskay talált be, a másikon Sándor és Ladányi. Az Alba Volán 1981, 1999 és 2001 után lett ismét bajnok. Vagyis, ha páratlan évről van szó, akkor képtelen hibázni Jan Jasko csapata.

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!

Újévi szállás ajánlatok

Kezdje az évet kikapcsolódással, a wellnessből sosem elég.