Nehéz helyzetbe került a Fradi

2003.03.16. 18:08
Négy női kézilabda csapatunk lépett pályára a hétvégén a nemzetközi kupákban, és csak az EHF-ben érdekelt Cornexi nyert. A Ferencváros a BL-ben kilenc góllal kapott ki spanyol riválisától, a KEK-résztvevő Győr csak kettővel Romániában. Az ugyancsak az EHF-ben induló Dunaferr hárommal, a Volgográdtól.
A tavalyi Bajnokok Ligája döntős Ferencváros utolsó csoportmeccsén mindent megtett annak érdekében, hogy a Valenciával játszhasson a negyeddöntőben, és a tervek sikerültek. Németh András csapata nem is tartotta magát rosszul az első, idegenbeli meccsen, hiszen a második félidő első perceiben még vezetett is - igaz egy góllal.

A végére azonban nem bírták erővel, és a nagy rohanásban a hazaiak állva hagyták Farkas Ágiékat, így alakult a 35-26-os eredmény. A Fradi helyzete nem reménytelen, hiszen a Viborgot is leiskolázta - tizenkettővel verte a Népligetben -, más kérdés, hogy ismét emberfeletti kell a jövő heti visszavágón a siker érdekében.

A KEK-ben a tavalyi döntős Győr Zilahra látogatott, és a Zalau ellen a félidőben még vezetett egy góllal. A fordulás után is tartották magukat a hétgólos Mörtel vezérletével a mieink, de a végjáték a hazaiaknak sikerült jobban, minek köszönhetően 24-22-re nyertek.

Az EHF-Kupában érdekelt Cornexi szinte az első meccsen eldöntötte a továbbjutást, hiszen tíz góllal múlták felül a francia Dijon csapatát. Kenyeres 11, Németh Helga nyolc gólt ért el. A végeredmény 34-24 lett.

A Dunaferrnek Volgográdba kellett utaznia, és az első félidőben alighanem a hosszú út fáradtsága ütközött ki a magyar csapat játékán, hiszen az oroszok már hét góllal is vezettek. A térfélcserét követően már nyolc góllal - 20-12 - is elhúzott a hat világbajnokkal felálló hazai együttes, a hajrára azonban helyreállt a rend, az újvárosiak fokozatosan csökkentették hátrányukat, és végül megúszták háromgólos vereséggel, 25-22.