A bajnok paksiak öt, a dombóváriak egy ponttal maradtak alul

2003.04.03. 17:04
Győzelem nélkül maradtak a Tolna-megyei csapatok a férfi A-csoportos bajnokság utolsó előtti, hétközi fordulójában. Hiába volt mind a paksiaknak, mind a dombóváriaknak sanszuk a győzelemre pillanatokkal a vége előtt, végül vesztesen hagyták el a játékteret.
A sérüléséből felépült Czigler találatával indult a találkozó, erre Grant triplával válaszolt. Az első percekben mindkét csapat játékosai pontatlanul dobtak, aztán a paksiak Mészáros triplájával szereztek előnyt. Grant újabb hármasa után Davis és Fodor talált a gyűrűbe, s a negyed közepén ismét az atomosok vezettek.

Felváltva estek a kosarak, Heinle és Czigler találatai után még tartotta minimális előnyét a Paks. Aztán Kálmán két duplájával, majd Heinle kosarával fordítottak a hazaiak. Utóbbi a negyed hajrájában beszórt egy triplát is, s már tíz ponttal vezettek a vasiak. A második negyed is a Falco centerének kosaraival indult, majd Alexe és Kálmán toldotta meg a szombathelyi előnyt.

A játékrész közepéig mindössze négy pontra futotta a paksiak erejéből, a kitűnően kosárlabdázó hazaiak állva hagyták ellenfelüket (15. p.: 46-29). A csereként beállt Smith két duplájával kapaszkodott az ASE, ám Kálmán a nagyszünet előtt még háromszor betalált, így a vasiak jelentős, 14 pontos előnnyel térhettek pihenőre.

A szünet után jól kezdtek a vendégek. Smith triplával nyitott, ám Kálmán válasza sem késett soká. Czigler kosarával, majd Smith zsinórban szerzett öt pontjával - közte a második hármassal - kilenc pontra csökkent a hazaiak előnye. A másik légiós bedobó, Davis is megirigyelte csapattársa produkcióját, tripla-dupla kombinációja után már csak hat ponttal tartott előbbre a Falco.

A folytatásban a vasiak jobbnál jobb lehetőségeiket is elpuskázták, az atomosok Sitku és Smith kosaraival nem csak kiegyenlítettek, de a 28. percben a vezetést is átvették (69-71). A vendégek előnye azonban rövid életűnek bizonyult, menetrendszerűen érkezett Kálmán és Alexe válasza egy-egy tripla formájában.

A paksiak sem akartak leszakadni, Czigler közelije után Smith a hárompontos vonalon túlról talált a gyűrűbe, így a döntés az utolsó negyedre maradt. A négy pontos Falco-előny Alexe két triplája után duplájára hízott, ám a csereként beállt Jurgilas öt pontjával közelebb lopakodott, Davis és Czigler kosaraival pedig újra kiegyenlített az ASE (37. p.: 90-90). Az utolsó percekben előbb felváltva estek a kosarak, majd ismét a remek napot kifogó Kálmán jött: zsinórban dobott hét pontjával a Falco megnyerte a mérkőzést. Küzdelmes, kosárgazdag mérkőzésen a paksiak egy félidőnyi előnyt adtak ellenfelüknek.

Zsoldos András: Kálmán és Alexe személyében akadtak vezérei csapatunknak. Sikerült felülkerekednünk problémáinkon, és ismét jó játékkal rukkoltunk ki.

Fodor Péter: - A lepattanó-zásban nagy előnyt adtunk ellenfelünknek, ám innen felálltunk, győzelmi esélyeink is voltak - sajnos így alakult.