Palik László újra a sivatagban

2003.04.09. 17:42
Szalay Balázs összetettben a 36., Palikék - miután belehúztak - a 65. helyen állnak a Tunézia Rali több, mint kilencven autós mezőnyében.
Három hónap elteltével ismét sivatagi ralli-versenyre vállalkozott a januári Dakar-ralin a győztes mögött több mint két napos hátránnyal célba érő Palik László. A riporter ezúttal a Világkupa sorozathoz tartozó Tunéziai Ralin állt rajthoz Darázsi Gáborral.

Palik most kockáztat

Palikék a prológon az 51. helyen futottak be, a második szakaszon a 86. helyet csípték el, mindössze három versenyzőt voltak képesek megelőzni. A harmadik nap azonban javítottak, 56-kok lettek, így összesítésben felzárkóztak a 65. helyre.

Palik hangsúlyozta a verseny előtt, hogy most kockáztatni fognak, nem elégednek meg annyival, hogy csak végigmennek a távon. A Dakaron volt olyan szakasz, amelyiken az átlagsebességük nem haladta meg a negyvenet.

Szalay az élmezőny közelében

A Szalay, Laklóth páros a balszerencsés Dakar-rali után - már a harmadik szakasz után kiestek, még Afrikába sem értek át - a prológon nyolcadikok lettek, a második szakaszon műszaki hiba hátráltatta a haladásukat, ám ennek ellenére is megelőzték Palikékat és a 72. helyen futottak be. A harmadikon a 15. helyen zártak, így az összetettben a 36. helyre rukkoltak előre.

A versenyen amúgy a tunéziai és francia indulók a mezőny kilencven százalékát teszik ki, ám a rajtlistán szerepel még egy lengyel és egy szlovén is.