Kropkó második lett a japán Strongman bajnokságon

2003.04.22. 16:53
Ájulás közeli állapotban, ám a második helyen ért célba a japánban rendezett Strongman triatlon bajnokságon Kropkó Péter. A magyar versenyzőt hatalmas ovációval fogadták a japánok, köszönhetően, hogy eddig már négyszer diadalmaskodott ezen a versenyen.
Tájfun és hatalmas hullámok között versenyzett Kropkó Péter az idei japán Strongman bajnokságon. A magyar versenyző ötödik alkalommal vett részt április 20-án a Japánban rendezett versenyen, melynek négyszeres bajnoka. A győztesnek minden évben emlékművet állítanak a triatlon helyszínén, azaz a Miyako Jima nevű szigeten, így Kropkó Péter igen nagy tiszteletnek örvend a japán szurkolók körében.

Az idei triatlon verseny távja 3 km úszás, 155 km kerékpározás és 42.795 km futás volt. Kropkó legnagyobb ellenfelei az amerikai Tim Luchinske, az ausztrál Garet Mc Faiden, a német Markus Forster, a japán Miyazuka Hideya, Yoshinori Tamura és Shingo Tani Obarah, valamint a finn Tom Soderdahl voltak. A Japánban idén 19. alkalommal megrendezett versenyen 1500-nál is többen indultak. Idén a Miyako sziget közelében keringő tájfun miatt, óriási szélben, hatalmas hullámok között zajlott a verseny.

A magyar versenyző a második bollyal jött ki a vízből és kezdte meg a kerékpározást. Hamarosan a Német Markus Forster tört az élre és 30 másodperc előnyt szerzett Péterrel szemben, ami így is maradt a 155km-es kerékpározás alatt. Péter mögött közvetlenül kerekezett az összes Japán profi: Shingo Tani, Yoshinori Tamura, Obarah, valamint Garret Mc Fayden Kanadából és a finn Tom Soderdahl is. Markus Forster egyre növelte előnyét és stabilizálta első helyét. Pétert utolérte a kanadai Mc Faiden és a fordítóig 5 perc előnyt szerzett Péterrel szemben.

A verseny végeredménye:
1.Markus Forster - Németország 7:40:17.
2.Kropkó Péter - Magyrország 7:50:09.
3.Garret Mc Faiden - Canada 7:53:03.
"Úgy éreztem, egyszerűen el fogok ájulni a hőségben" - mondta Kropkó "aztán valahogy összeszedtem magamat és a cél közelében megláttam magam előtt a kanadait és azt gondoltam , akit meglátok megfogom. Végül 40 km-nél visszaelőztem és sikerült a 2.helyen befutnom."

Az óriási páratartalom és hőség miatt csak Shingo Tani tudott 3 órán belül futni, ő is csak éppen hogy. Kropkó futott már Ironman közben 2:38-at, a most 3:09 alatt teljesítette a távot.

"A Japánok óriási ovációval fogadtak, teljesen meghatódtam, ahogy könny szökött a szemükbe végig az egész pályán és a célban is. Hihetetlen jó érzés a szeretetüket érezni. Persze itt volt velem lélekben a két és fél hónapos kislányom és a feleségem is. Kemény verseny volt és nagyon boldog vagyok, hogy ötödször indultam és 2. tudtam lenni."