Barcelonában lemondott az elnökség a BL-búcsú után

2003.04.24. 15:33
Kialakult a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőinek párosítása. Ennek értelmében a Real medrid a Juventussal, míg a két milánói csapat egymással küzd a döntőbe kerülésért. A kiesett csapatok háza táján több helyen is palotaforradalom alakult ki.
Barcelonában a csapat keddi, Juventus elleni vereségét és a BL-ből történő kiesést követően lemondott az FC Barcelona teljes vezérkara. A februárban távozó Joan Gaspartot ügyvezetői beosztásban követő Enric Reyna és a többi tag május 5-éig látja el tisztségét, majd a júniusi elnökválasztásig egy ideiglenes tanács áll a katalán klub élén.

Az elnök szerint Kluivert a hibás

A döntést követően máris megkezdődtek a találgatások az új "presidente" személyét illetően. Reyna várhatóan nem pályázik a posztra, a híresztelések szerint viszont elképzelhető, hogy visszatér az egyesületet 2000-ig irányító Josep Lluis Nunez.

A katalán együttes kiesésével immár negyedik éve marad jelentős trófea nélkül. A leköszönő Reyna azonban tudja a kudarcért felelős bűnbakot. Véleménye szerint van néhány nagyon rossz játékosuk, az egyikük például Patrick Kluivert. Spanyol lapértesülések szerint a holland csatár iránt máris érdeklődni kezdett a Bayern München.

Beckham a Realban

A másik nagy spanyol klub, a Real továbbjutott ugyan, ám mégis lehet, hogy az elkövetkezendő időben többet fognak szerepelni az újságok címlapján, mint eddig. Az ok pedig David Beckham. Egy spanyol rádió értesülése szerint ugyanis a Manchester United sztárfutballistája megegyezett a Real Madriddal, így a következő idénytől a spanyol élcsapatban szerepel.

A Cadena COPE nevű adó úgy tudja, hogy az angol válogatott kapitánya a napokban két felelős madridi vezetővel is tárgyalt és a felek a lelépési díjon kívül mindenben megállapodtak. A 28 éves középpályás állítólag ugyanannyit - heti 100 ezer fontot - keres majd a BL-címvédőnél, mint jelenlegi csapatánál.

Fergusonnál már Solskjaer a kezdő

A rádió állította: az ellenféllel folytatott egyezkedés volt az oka annak, hogy Sir Alex Ferguson vezetőedző szerdán csak a 63. percben cserélte be Beckhamet a Real ellen 4-3-ra megnyert negyeddöntőn.

Ezzel szemben Ferguson úgy ítélte meg, hogy az évad legjobb mérkőzésén kezdőként számításba vett Solskjaer remekül játszott a jobb oldalon, több remek elfutása volt és többször is helyzetbe tudott kerülni. Sir Alex úgy érzi lejárt a norvég csatár "cserekorszaka", ezentúl mint kezdő számít rá a jobb oldalon.

A Real ígéri: visszatér Manchesterbe

A Manchestert búcsúztató Real Madridnál roppant nagy a boldogság, Jorge Valdano a csapat szakmai igazgatója megígérte: egy hónap múlva visszatérnek Manchesterbe - a döntőre. Del Bosque, a csapat edzője biztos volt abban, hogy Ronaldo gólt szerez, de arra nem számított, hogy hármat is. Azonban úgy véli ezért igazolnak sztárokat, hogy az ilyen nagyjelentőségű találkozókat eldöntsék.

Ancelotti büszke, Koeman szomorú

Milánóban az AC Milan edzője, Carlo Ancelotti a megfelelő taktika és játékosai küzdeni tudása mellett a szerencsének tulajdonította csapata 3-2-es győzelmét az Ajax Amsterdam elleni labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntő visszavágóján.

- A futballban az ember néha a mennyben, néha a pokolban érzi magát. Ma este én mindkettőt megjártam. Az utolsó percekben már a minket szidalmazó és bíráló másnapi újságcikkek, meg egyéb visszhangok jártak a fejemben - tárta a nyilvánosság elé gondolatait Ancelotti, majd a győzelmet is elemezte: - Tomasson beállításában nagyon bíztam és be is jött, bár az kétségtelen tény, hogy nagy adag szerencsére is szükségünk volt.

A hollandok edzője, Ronald Koeman büszkén, mégis csalódottan élte meg a kiesést: "Nagyon el vagyunk keseredve, hiszen közel álltunk a bravúrhoz. Szerintem a mérkőzésnek több olyan időszaka is volt, amikor jobban játszottunk a hazaiaknál. Biztos vagyok benne, hogy néhány nap múlva már elismeréssel emlékezik majd mindenki az idei sorozatban produkált játékunkra, de egyelőre bánatosak vagyunk."- mondta Koeman

A William Hill-nél a Real a nyerő
A BL-ben az 1999/2000-es szezon után most második alkalommal fordul elő, hogy egy országból három együttes is a legjobb négy közé kerüljön. Akkor Spanyolország képviseltette magát a Real Madriddal, a Barcelonával és a Valenciával az elődöntőben.

A világ talán legjelentősebb fogadóirodája a William Hill is közzétette esélyeit a végső győztesre. Ennek értelmében, ha most fogad az ember, a Real Madrid sikere esetén 2.10-szeres, az Inter és a Milan végső győzelmekor 4.50, míg a Juventus sikere esetén 5.00-szörös pénzt lehet nyerni.