A dánok edzője szerint megvette a játékvezetőt a Dunaferr

2003.05.13. 09:06
Bár ragyogóan játszott a Dunaferr női kézilabda csapata az EHF Kupa döntőjében, Anja Adersen, a vesztes Slagelse edzője és a kilencvenes évek talán legnagyobb játékosegyénisége mégis biztos benne, hogy Kiss Szilárd együttese a megvesztegetett ukrán játékvezetőknek köszönheti győzelmét.
Szombaton bravúros győzelmet aratott a magyar bajnoki címet már fordulókkal ezelőtt megnyerő Dunaferr női kézilabda-csapata az EHF Kupa döntőjének első mérkőzésén a dán Slagelse felett. Az újvárosiak elsősorban Pálinger kapusnak és az első játékrészben hét gólt szerző Ferlingnek köszönhetik sikerüket.

A magyar együttes győzelmének értékét növeli, hogy a szombati ellenfél igaz világválogatott volt: soraiban a dán és norvég válogatott játékosok mellet litván, szerb és koreai kézilabdázók is pályára lépett. Éppen ezért volt meglepő már a találkozó közben is, hogy a rutinos sztárok jéték közben mennyit hisztiznek.

A vendégek minden egyes - szabályos vagy szabálytalan körülmények között - elvesztett labda után úgy viselkedtek, mintha tőből tépték volna ki a kezüket. Ebben ragyogó partnerük volt a Slagelse kispadján helyet foglaló Anja Andersen. A kétszeres olimpiai bajnok vitathatatlanul a sportág legnagyobbjai között volt, ám mmost márt mint edző, minden egyes csapatát sújtotó ítélet után hevesen reklamált és őrjöngött a zsűri asztalánál, majd a meccs lefújása után a játékvezetőket okolta csapata vereségéért. Hazájába hazaérve aztán már lecsalózta, és könnyen megvásárolhatónak nevezte az ukrán bírói kettőst. Sőt biztos benne, hogy most le is fizették őket.

Kérdéses ezek után, hogy a visszavágó játékvezetőit mennyire fogja befolyásolni, viselkedésével és tekintélyével. Ha azonban a Dunaferr játékosai hozzák az egész idényben mutatott kirobbanó formájukat, akkor az ötgólos előny elegendő lesz a kupagyőzelemhez.