Vízilabda BL-elődöntő: Honvéd-Spandau 04 11-6 (1-2, 3-2, 4-1, 3-1)

2003.05.16. 20:19
Tavaly hazai környezetben "csak" a második helyre volt jó Kovács István együttese, most azonban egyértelműen a Final Four legnagyobb esélyesként utazhatott Olaszországba. Ez azonban nem látszott meg a Spandau elleni elődöntő elején, hiszen a németek két góllal is tudtak vezetni. A második hét percben aztán egyenlített a Honvéd, hogy a két utolsó negyedben könnyed, szemre is tetszetős játékkal szinte átlépjen ellenfelén.
Egy magyar sikernek már a Honvéd meccse előtt is örülhettünk, hiszen a "hazai pálya" előnyét élvező kétszeres BEK-győztes Recco (Benedek Tibor együttese) az első elődöntőn 5-4-re győzött a horvát Mladost Zagreb ellen. Az olaszok mindössze nyolc másodperccel találkozó vége előtt szerezték meg a győztes találatot.

1. negyed:

A Honvéd-Spandau mérkőzésen a németek támadhattak először, ám nem sikerült előnyt szerezniük. Ennél nagyobb baj, hogy az ellenakció végén a mieink is hibáztak. Ez így ment mintegy három és fél percig, amikor egy perc alatt a németek előbb Pohlmann révén megszerezték a vezetést, majd emberelőnyből Weissinger kettőre növelte előnyüket.

A folytatásban előbb Molnár, majd Kiss Gergely rontott ziccert. A negyed utolsó percében végül a Honvéd egy végletekig kijátszott akció végén Molnár Tamás révén faragott a hátrányából.

2. negyed:

A második hét perc elején is a németek hozták el a labdát, emberelőnybe is kerültek, ám ezúttal kihagyták a lehetőséget. Sőt! Remek védekezésének köszönhetően Biros úszhatott meg és ki is használta a ziccert. Sokáig azonban nem örülhettünk, hiszen Szavics révén ismét a németeknél volt az előny.

Magyar kapufa, majd érvénytelen gól, ám a németek nem tudnak ellépni, köszönhetően több rossz passzuknak. Szerencsére azonban Sugár egy emberelőnyt gólra vált, így ismét döntetlen az állás. Ezt azonban nem sikerül sokáig tartani, mert Schroter négy másodperccel a támadóidejének lejárta előtt vége előtt újabb gólt szerez a Spandaunak.

Kiss szencációs keresztlabdája után Szívós szerez gólt emberelőnyből, de a következő akciójukat ismét elszúrják Birosék. Fél perccel a vége előtt emberelőnyben támadhattunk, de Sugár ziccerét Tchigir bravúrral hárítja.

3. negyed:

A harmadik hét perc elején a Honvéd hozza el a labdát és ezt Kiss Gergely egy gyors góllal "ünnepli meg". A találkozó folyamán először vezet Kovács István együttese. És mindjárt két góllal! Gyors indítás után Biros lőtt éles szögből a német kapuba. Válaszként Pohlmann hosszú lóbálás után lőtt Kovács Zoltán kapujába.

Szívós szinte a térdéig kiemelkedve szerez labdát, Biroshoz játszik, aki észreveszi a túloldalon remekül felúszó Fodort, ő pedig gólra váltja a mesteri paszt. A negyed utolsó percében Molnár emberelőnyös helyzetből, egy pattintott lövéssel háromra növeli a két csapat közti különbséget.

4. negyed:

Hogy a németek ne kergessenek hiú ábrándokat arról Bárány gondoskodott, aki a záró negyed elején két gyors góllal eldöntötte a továbbjutást. A biztos előny tudatában a magyar csapat játékosai néha olyan trükköket mutattak be, melyeket vízilabda bemutatókon látni. Molnár négyméteresből hatgólosra növelte a Domino előnyét, melyből a németek legjobbja Weissinger faragott valamicskét.