Ismét elbukta a BL-döntőt a Honvéd

2003.05.17. 20:29
Az öt olimpiai bajnokkal felálló Honvéd-Domino ezúttal sem tudta megnyerni a vízilabda Bajnokok Ligáját. A mieink a két negyeden keresztül nem tudtak gólt lőni, és ez megpecsételte a sorsunkat. A finálé legeredményesebb játékosa a Recco légiósa, Benedek Tibor volt.
A Honvéd-Domino vízilabda csapatának tagjai igen bíztak abban, hogy a tavalyi második hely után idén elhódíthatják a legjobbnak járó trófeát. Egy éve hazai pályán kikaptak a mieink - a görög Pireusz bizonyult jobbnak -, most a nagy rivális, Benedek csapata, a Pro Recco érezhette otthon magát.

3-2-re még a Honvéd vezetett

Az első negyedben az olaszok szerezték meg a vezetést, de egy megúszás után Molnár ejtésével tehetetlen volt a spanyol kapus, Rollan. Egy perc sem telt el, amikor Kiss Gergő már előnyhöz juttatta a magyar bajnokcsapatot. Ezek után Benedek következett, de Biros szép lövéssel gondoskodott arról, hogy az első hét perc után magyar vezetéssel térhessenek pihenőre a csapatok.

A második negyedben ismét Benedek következett, majd néhány kimaradt támadás után a szerb Ikodinics is megvillant. A Honvéd nemsokára egyenlített, mert Bárány Attila emberelőnyből - Biros szép passza után - betalált. Gergely két bravúrjának köszönhetően a félidőben 4-4 volt az eredmény. (Ekkor még nem lehetett sejteni, hogy ez volt az utolsó magyar gól.)

Benedek három gólt lőtt

A harmadik hét percben állva hagytak bennünket az olaszok. Miután Benedek belőtte harmadik gólját is, két fontos emberelőnyt hagyott ki Kovács István csapata. Előbb Vári kezéből kicsúszott a labda, majd Sugár bombázott a kapufára. A túloldalon Gibellini kétszer volt eredményes, és háromra növelte a Recco előnyét.

A befejező negyedben Ferretti is beköszönt - ezt megelőzően Kiss Gergő lövését fogta Rollan -, így öt perc alatt kellett volna négy gólt ledolgoznia a magyar bajnoknak. Próbálkoztak is becsülettel Fodorék, de a spanyol kapus mindent hárított. Ikodinovics azonban nem hibázott, és megadta a kegyelemdöfést. A Honvéd két negyeden keresztül nem talált a kapuba, így megérdemelt vereséget szenvedett.

A harmadik helyet 6-5-ös győzelmével a horvát Mladost Zagreb szerezte meg a német Spandau előtt.

Jegyzőkönyv:
Pro Recco (olasz) - Domino-BHSE 9-4 (2-3, 2-1, 3-0, 2-0)
Genova, 3000 néző, v: Afanaszjev (orosz), Margeta (szlovén)
Pro Recco: Rollan - Angelini, Ikodinovic 2, Vujasinovic, Bettini 1, Benedek 3, Ghibellini 2, csere: Ferretti 1, Giustolisi
Domino-BHSE: Gergely István - Bereczki Miklós, Fodor Rajmund, Kiss Gergely 1, Szívós Márton, Molnár Tamás 1, Biros Péter 1, csere: Bárány Attila 1, Vári Attila, Kovács Olivér, Sugár Sándor
emberelőny: 9/4, illetve 8/1

Nyilatkozatok: Kovács István: Az első két negyedben biztos voltam a sikerben, kitűnően védekeztünk, és gólra góllal válaszoltunk. Utána azonban teljesen megzavarodtak a fiúk, semmi sem jött be, a százszázalékos helyzeteket is kihagyták. Nyolc emberelőnyből mindössze egyetlen egy találatot értünk el és 14 perc alatt nem lőttünk gólt. Így nem lehet Bajnokok Ligáját nyerni.
Marco Baldineti: Tartottam a Honvédtól, mert rendkívül erős csapat. A harmadik és negyedik negyedben azonban megroppantak, nekünk pedig sikerült kihasználnunk a hibáikat. Hallatlanul boldog vagyok.
Benedek Tibor: Életem egyik legfontosabb meccse volt, szerencsére jól ment a játék.