Barbara, Borbála
-5 °C
3 °C

Elveszítette az EHF-Kupa döntőjét a Dunaferr

2003.05.17. 22:44
A második félidő közepén mutatott gyenge és eredménytelen játéka miatt hét góllal kapott ki a Slagelsétől a Dunaferr az EHF Kupa döntőjében, így összesítésben két góllal maradt alul.
Ötgólos előnnyel érkezett az önmagát csak szerényen a Real Madridhoz hasonlító dán Slagelse otthonába a magyar bajnoki címet nemrégiben megszerző Dunaferr. Ettől függetlenül igen nehéz meccs várt a mieinkre, hiszen három és félezer néző, vagyis telt ház várta Kiss Szilárd tanítványait.

A félidőben csupán egy gól volt a különbség

Nem kezdett jól a Dunaferr, mert az első támadások kimaradtak, a dánok pedig három góllal elhúztak. Ezek után felocsúdtak Borókék és felzárkóztak. Egyenlíteni ugyan nem tudtak, de egy-két gólos hátrányukat megőrizték. 9-6 is volt, de a félidőre mindössze egy gól volt a két csapat között a különbség.

A térfélcsere után öt percig szoros volt az állás, aztán faképnél hagyta a Slagelse a Dunaferrt. A tizenharmadik percben már 17-13 volt, aztán két kihagyott magyar hetes - Ferling és Szrnka - után a huszadik percre 21-14-re módosult az állás, vagyis nemcsak behozták a hátrányukat Petrovicsék, hanem már kettővel vezettek is.

Hét perccel a vége előtt meccsnull volt

Pálinger ugyan nagyszerűen védett, ám az indításoknál rendre hibázott a magyar társulat, és a támadásban igen gyenge produkciót nyújtott, ráadásképpen a dán kapus feljavult.

Hét perccel a vége előtt Pigniczki két és Pálffy egy találata után visszajött a reményt, 22-17 lett, és hetest hibáztak a dánok. A folytatásban azonban megijedt a lehetőségtől a magyar csapat, a dánok pedig a büntetőiket értékesítették, így 27-20-ra nyertek, összesítésben pedig két góllal jobbnak bizonyultak.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.