A Subaru, mely veri a Ferrarit és a Porschét

2003.05.21. 16:46
Trükkös autóversenyzőt állított elő az olasz rendőrség: a 22 éves ifjú 500 lóerős motort szerelt Subaru gépkocsijába - aminek révén a szolidnak tűnő jármű jóval komolyabb erővel bírt -, és versenyt provokált ki ferraris, porschés balekokból.
A Subaru Impreza gazdája - akinek a római al- és félvilág a harapós, hallatlanul gyors és ügyes halfajra utaló Muréna nevet adta - éjjelente az olasz fővárosban cirkált zsákmányra lesve. Ha kinézett magának egy megfelelőnek ítélt vezetőt egy-egy Ferrari, Porsche vagy más, nagy hengerűrtartalmú luxus-sportkocsi volánja mögött, autóversenyre hívta ki, többezer eurós téttel.

- Három év alatt egyszer sem veszítettem. A Subarut 500 lóereje játszva 300km/órás sebességre gyorsította - büszkélkedett előállítása után Muréna az újságíróknak.

Az ifjú bandástól portyázott éjjelente: haverjai, akik szintén "feltuningolt" kocsikban ültek, értesítették, ha alkalmas balek kínálkozott.

- Egyszerűen ment: megközelítettem, durvaságokat mutogattam neki, bosszantottam, azután kihívtam a hiúságára építve. Tíz megkörnyékezett autósból kilenc belement a versenybe - mesélte.

A csábító sorozatnak azonban vége szakadt: a rendőrség elkobozta a szupergyors Subarut és eljárást indított Muréna ellen segítségnyújtás elmulasztása miatt. Egy versenyén ugyanis karambolozott a versenytárs, ő viszont meglógott. Mellékesen a közlekedési szabályok sorozatos megszegéséért is felelősségre vonják - jelentette az AFP.