Olimpiai bajnokokat igazolhat a Vasas

2003.05.26. 14:29
A Nápolyból hazatérő Kásás Tamás és Steinmetz Barnabás előreláthatólag a Vasasban folytatja sikerekben eddig sem szegény pályafutását. A két olimpiai bajnok vízilabdázó ezt minden bizonnyal az angyalföldi klub keddi sajtótájékoztatóján jelenti be. Ugyancsak a piros-kék együteshez igazol az Olympiakosz Pireusz együttesével tavaly BL-győzelmet szerző edző, Kásás Zoltán is.
Nem csupán vízilabdás körökben hatott nagy horderejű hírként néhány hete az, hogy Kásás Tamás, a világ egyik legkiválóbb pólósa hazatér Olaszországból és Magyarországon folytatja pályafutását. Ráadásul elég hamar világossá vált, hogy a lehetséges új gazdaklub csakis a Vasas lehet.

Csak a Vasas

Ilyen-olyan összefüggésben felmerült ugyan még a Ferencváros és az Újpest neve is a honi élcsapatok közül, egy ilyen klasszis leigazolásakor előtérbe kerülő szakmai és anyagi szempontok együttes, egyszersmind kölcsönös érvényesítése azonban egyedül az angyalföldieknél látszott megvalósíthatónak. A kérdés pedig egy idő után már csak az volt: mikorra egyeznek meg a felek.

A szokásosnál is hosszabb tárgyalásokat elnyújthatta, hogy nemcsak Kásás Tamás és a Vasas megállapodásán dolgoztak, hanem - ettől korántsem függetlenül - a szakember-papa, a tavalyi Bajnokok Ligája-győztes görög Olympiakosz Pireusz együttesétől szintén hazatérő Kásás Zoltán - az MTI értesülése szerint amúgy ugyancsak kölcsönösen óhajtott - szerződésén is.

Tovább bonyolította az üzletet az "olasz kapcsolat" egy harmadik szála: a Posillipo Napolitól Kásás Tamáshoz hasonlóan megváló, jóbarát és olimpiai bajnoktárs Steinmetz Barnabás is a Vasasba vágyott. A válogatott védő már korábban közölte: ha hazajön, mindenképpen öccsével egy csapatban szeretné pólós karrierjét folytatni. Márpedig a szintén válogatott fivér, Steinmetz Ádám jó ideje biztos pontja az angyalföldi vízilabdás alakulatnak.

Két Kásás és egy Steinmetz

Mindezek után a tárgyalási folyamat nagyon gyors lezárását nem lehetett várni, miként persze az is nyilvánvaló volt, hogy az elhúzódó egyeztetések útja sem járható sokáig. Merthogy egyszer csak, s inkább előbb, mint utóbb, elfogy a türelem. A jelek szerint most ennél a pontnál tart az ügy: a Vasas vezetői kedd déli határidővel, kvázi saját maguk számára is ultimátumot szabtak: addig nyélbe kell ütni a megállapodást, amely minden logika szerint - már ha a hétfői "legeslegutolsó" egyeztetések nem borítják fel mégis a mostanra kimunkált egyezséget - ezt mondja ki: az új bajnoki idényben a vízben Kásás Tamás és Steinmetz Barnabás, a parton pedig Kásás Zoltán erősíti a Vasas vízilabda-csapatát.

Ehhez képest immár az lenne a valódi szenzáció, ha a szerződés meghiúsulását jelentenék be a keddre meghirdetett sajtótájékoztatón.