Ambrus
-7 °C
3 °C

Kapros is a második fordulóban

2003.06.24. 19:50
Az angol nyílt teniszbajnokság második napján Kapros Anikó két sima szettben - 6:3, 6:2-re - verte a 19. helyen kiemelt amerikai Shaugnessy-t. Mandula Petra után tehát a másik magyar induló is a második fordulóba jutott.
Miután Kapros Anikó nem jutott a Roland Garros főtáblájára, kicsúszott az első kétszázból a világranglistán. (Tavaly az ötödik kiemelt, idei győztes belga Henint verte Párizsban.) Ennek megfelelően Wimbledonban selejtezőbe kényszerült, ahol három sima győzelmet aratott, különösen az indonéz Prakusya elleni sikere volt figyelemre méltó.

A hetedik játszmalabdáját értékesítette

Ezek után a 19. kiemelt amerikai Shaugnessy ellen játszott az első fordulóban, és korántsem ő volt az esélyes, annál is inkább, mert riválisa már volt a negyedik fordulóban az angol bajnokságon, valamint a legjobb nyolc közé jutott idén Melbourne-ben.

A huszadik évéhez közelítő Kapros azonban nem játszott megilletődötten, gyorsan "breakelőnyt" szerzett, és mivel a saját adogatásaira figyelt, így 4:1-re elhúzott. Aztán némiképp megtorpant, mert 4:2 után elveszítette szervagémjét, de mentségére szóljon, azonnal vissza is vette, így 5:3-nál a szettért adogathatott. Hihetetlenül izgalmak közepette végül a kilencedik játszmalabdáját - úgy, hogy kétszer ellenfele is előnyben volt - értékesíteni tudta, így 6:3 lett a vége.

Négy gémet nyert zsinórban a második szettben

A második játszmában 2:2-ig hozták adogatásaikat a felek, aztán Kapros újítani tudott, állva hagyta ellenfelét, és négy játékot nyerve zsinórban a második fordulóba jutott, ami kétségkívül élete egyik legnagyobb sikere, hiszen Angliában nem volt főtáblán eddig. Kapros a következő fordulóban az ugyancsak a selejtezőből induló szlovák Suchával találkozik, aki 6:2, 4:6, 6:1-re verte a spanyol Leon-Garciát. Sucha a 97. a világranglistán és nem ígérkezik könnyű ellenfélnek.

A második kiemelt André Agassi négy játszmában abszolválta a számára kötelező feladatot, és legyőzte Delgadót. Serena Williams két könnyed szettben jutott tovább.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Utazás aggodalom nélkül?

Utazása előtt sose feledkezzen el utasbiztosításáról!