Kapros túl a második fordulón

2003.06.26. 17:51
Kapros Anikó két szettben, 6:0, 6:4 arányban verte az angol nemzetközi teniszbajnokság második fordulójában a szlovák Suchát, így a harmadik körbe jutott. A három éve a juniorok között az Austral Openen diadalmaskodó Kapros következő ellenfele az orosz Gyementyijeva lesz.
Kapros Anikó a tizenkilencedik kiemelt amerikai Shaugnessy ellen nyert az első fordulóban, és a másodikban elvileg könnyebb riválist kapott a szlovák Sucha személyében. Ellenfele azonban így is több mint száz hellyel van előtte, hiszen Suchát a 97. helyen rangsorolják, míg Kapros csak a 203. (Bár sikereinek köszönhetően jelentősen előrelép, még az sem kizárt, hogy bejut a legjobb százba, ahol már többször volt.)

Az első szettben gémet sem nyert a szlovák

Eddigi egyetlen meccsüket Sucha nyerte. Mindketten a selejtezőből érkeztek, vagyis négy győztes meccsen vannak túl. Kapros már így is élete legnagyobb eredményét érte el Angliában, de fogadkozott, hogy ennyivel még nincs vége.

Ennek megfelelően is kezdte a meccset, az első szettben egyetlen gémet sem engedélyezett ellenlábasának, és egyértelmű volt, hogy nincs egy súlycsoportban a két versenyző. A 19 éves Kapros könnyedén szerezte a pontjait, Sucha nem találta a ritmust.

Kapros második meccslabdáját értékesítette

A második játszmában egymás adogatójátékait nyerték el, de mivel Kapros eggyel többször hajtotta végre ezt a bravúrt, 4:2-es előnyre tett szert. A helyzet azonban innentől kezdve sem sokat változott, Kapros a saját szerváinál alulmaradt, Sucháét viszont rendre elnyerte. Így 5:4 után, amikor egyenlíthetett volna a szlovák, Kapros a második break- egyúttal mérkőzéslabdáját értékesítette.

Kapros ezzel a sikerével nyolc és félmilliót keresett eddig, a következő kanyarban a tizenötödik kiemelt orosz Gyementyijevával találkozik. Ha őt is legyőzné, akkor valószínűleg Serena Williams ellen mérkőzhetne.

Mandula párosban javított

Egyesbeli búcsúja után Mandula Petra javított párosban, az osztrák Wartuschsal az oldalán az Arendt, Dominikovic ausztrál, amerikai duót verték 2:6, 6:3, 6:3 -ra.