Argentínában játszanak a Világcsoportba kerülésért női teniszezőink

2003.07.18. 11:07
A magyar női teniszválogatott szombaton és vasárnap lép pályára a Fed Kupa Világcsoportjába kerülésért, s a feladat egyáltalán nem könnyű, de nem is reménytelen: Argentínában kell kiharcolni a győzelmet.
Az esélyek - legalábbis papíron - hazai sikert ígérnek, mert a dél-amerikai együttes tavaly ugyancsak play-off találkozón 5-0-ra győzött Budapesten. De akkor az argentinok legerősebb összeállításukban szerepeltek, míg most a szövetséggel hónapok óta vitában álló Paola Suarez nem lép pályára. Tudásáról csak annyit, hogy vezeti a párosvilágranglistát, s egyesben a 31. helyet foglalja el.

Suarez helyett Clarisa Fernandez lesz egyesben az első számú hazai játékos, ő már hónapok óta formán kívül teniszezik, vagyis egyáltalán nem legyőzhetetlen. Rajta kívül Maria-Emilia Salerni, Natalia Gussoni és Natalia Garbellotto tagja a keretnek, ők még inkább verhetőknek tűnnek. Nagy kérdés, hogy a szurkolók milyen létszámban tisztelik meg az összecsapást, mert ők félelmetes hangulatot tudnának teremteni, ami befolyásolhatja a játékvezetőket is.

Temesvári Andrea kapitány még a múlt heti sajtótájékoztatón jelentette ki, hogy Argentínába a legjobb formában lévő magyar teniszezők utaznak, remélhetőleg ezt igazolja is a trió.

Mandula Petrára mindenképpen nagy teher hárul, hiszen valószínűleg egyesben és párosban is pályára lép, s jelenlegi formája alapján képes lehet a feljutáshoz szükséges három győzelem megszerzésére. Az első számú hazai teniszező a hétvégi csapatbajnokságon is számtalan megoldásával bizonyította, hogy rövid időn belül egyesben szintén a világranglista élmezőnyébe kerülhet, hiszen párosban már hónapok óta oda tartozik.

A közelmúltban hosszú hullámvölgyön átesett Kuti Kis Rita formája is felfelé ível, nem lenne meglepetés, ha legalább egy sikert aratna Pilarban, feltéve ha lehetőséghez jut. Marosi Katalin valószínűleg párosban lép pályára, ebben a műfajban bármire képes, főleg, hogy Mandulával már többször aratott szép sikereket.

Fed Kupa, osztályozó a Világcsoportért: Argentína-Magyarország
A hazaiak kerete:
Clarisa Fernandez (helyezése a világranglistán, egyes: 65., páros: 151.), Maria-Emilia Salerni (161. 55.,), Natalia Gussoni (171., 265.), Natalia Garbellotto (598., - ) A magyarok kerete:
Mandula Petra (helyezése a világranglistán, egyes: 52., páros: 15.), Kuti Kis Rita (186., - ), Marosi Katalin (158., 89.)

A többi osztályozó:
Wollongong: Ausztrália-Kolumbia
Neudorfl: Ausztria-Kanada
Varasd: Horvátország-Brazília
Durban: Dél-afrikai Köztársaság-Csehország
Jakarta: Indonézia-Németország