Vince, Artúr
-11 °C
-1 °C

Dávid reménykedik, Rodman visszatérne, Bryant zaklat

2003.07.19. 15:27
Az Egyesült Államokban az NBA holtidényében sem áll meg az élet. A próbajátékosok - köztük Dávid Kornél - egy esetleges szerződésben, míg az egyik jelenlegi legnagyobb sztár Kobe Bryant a börtön elkerülésében bízik. Ugyanakkor a közelmúlt egyik legendás alakja Denis Rodman a visszatérésével "fenyegeti" a mezőnyt.
Dávid Kornél a kezdőötös tagjaként 27 perc alatt 11 pontot dobott a Boston Celtics színeiben a Philadelphia 76ers ellen 91-87-re elveszített mérkőzésen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) nyári felkészülési táborában.

A litván Zalgiris Kaunastól a múlt héten a spanyol Tau Vitoriához igazolt magyar játékost - akárcsak a New York Knicks ellen - ezúttal is centerként szerepeltették. Öt, duplát érő mezőnykosarat szerzett, és értékesített egy büntetőt. Ezek mellett két támadó- és egy védekező lepattanót gyűjtött, s ráadásul kilenc asszisztot is jegyzett.

A vasárnapig tartó bostoni tesztelés végén dől el, hogy a Celtics szerződést kínál-e Dávid Kornélnak a következő idényre. Ha igen, az NBA-klub természetesen előnyt élvez a spanyolokkal szemben.

Kobe Bryant börtönbe kerülhet

Nemi erőszak miatt vádat emelnek Kobe Bryant, a Los Angeles Lakers kosarassztárja ellen. Ha bűnösnek találják, akár életfogytiglani börtönbüntetést is kaphat.

A kiválóságot két hete jelentette fel egy 19 esztendős nő, mondván: Bryant szexuálisan zaklatta őt a Colorado állambeli Edwards egyik szállodájában. A sportoló ezután önként jelentkezett a rendőrségen, majd kifizette a 25 ezer dollár óvadékot, és szabadon távozott. Legközelebb augusztus 6-án kell megjelennie a bíróságon.

"Ártatlan vagyok. Amit ellenem fel lehet hozni, az a házasságtörés" - mondta könnyes szemmel a 24 éves hatszoros All Star-válogatott. A háromszoros NBA-bajnok 2001 áprilisában vette feleségül Vanessa Laine-t, s idén januárban született meg kislányuk, Natalia Diamante.

Rodman csak három csapatba tudja magát elképzelni

Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság fenegyereke, Denis Rodman a visszatérésen töri a fejét. A 42 esztendős extravagáns játékos az utóbbi két évben a bűnügyi oldalakon szerepelt: több ízben őrizetbe vették, de egyszer sem kellett hosszabb időt rács mögött töltenie.

- Négy hónapja keményen edzek, lefogytam közel 10 kilót, és mentálisan felkészültem arra, hogy újra az NBA-ben játszhassak. A Sacramento Kings, a Los Angeles Lakers és a New Jersey Nets jöhet szóba. Ez nem vicc, ez a valóság - mondta a Detroit Pistonsszal két, a Chicago Bullsszal három bajnoki gyűrűt nyerő Rodman, aki hétszer volt a liga legjobb lepattanó gyűjtője.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Varázslatos Szicília

Baboci2006 felhasználónk jóvoltából vadonatúj fotók segítségével visszatérhetsz a nyárba!