Madaras Norbert a Törzsasztalban

2003.07.29. 14:08
Kedden 13.00-tól Madaras Norbert a világbajnok vízilabda válogatott tagja lesz a Törzsasztal vendége.
"Most megmutathatja" - írta a nemzetközi szövetség honlapja Madaras Norbertről, még a májusi Európa-bajnokság előtt. A Vasas huszonhárom éves, balkezes szélsője a magyar válogatott legfiatalabb tagjaként utazhatott Szlovéniába, de az Eb-n még viszonylag kevés lehetőséget kapott.

A világbajnokságon aztán egyre többet volt a medencében és már a döntőig szerzett két gólt, az olaszoknak lőtt három találatával pedig meghatározó szerepet vállalt a magyar csapat világbajnoki győzelmében. A barcelonai utazás előtt még azt nyilatkozta az Indexnek, hogy egyetlen célja minnél többet játszani. Ehhez képest a mezőnyjátékosok közül eddig ő kapta a legtöbb szavazatott, a vizipolo.hu "Ki volt a Magyar csapat legjobbja a vb-n?" szavazásán.

Madarast négy évvel ezelőtt az egyik legerősebb vidéki vízilabda iskolából, Egerből szerződtette a BVSC, és a vasutasokkal rögtön Magyar Kupát nyert valamint Bajnokok Ligája elődöntőt játszott. 2001-től játszik a Vasasban, a három Varga (Tamás, Zsolt és Dániel), Steinmetz Ádám és korábban Vári Attila mellett is meghatározó játékossá tudott válni.

A piros-kékekkel újabb Magyar Kupát nyert és részese volt a Vasas tavalyi legendás zágrábi KEK-győzelmének. Népszerüségét jelzi, hogy az angyalföldi szurkolók valamennyi mérkőzésen "Isten vagy, Madaras Norbi!" kórussal köszöntik.

Már az olimpia előtt is tagja volt a válogatott keretnek, ám akkor kimaradt a Sydneybe utazók közül. Idén a bajnoki rájátszás gólkirálya volt, Kemény Dénes valószínűleg ezért is döntött mellette a keret összeállításakor.