Kurnyikova visszavonul?

2003.08.01. 10:43
A 22 éves Anna Kurnyikova menedzsere szerint igen csekély az esély arra, hogy pártfogoltja háta bírja a terhelést, így visszatérése is megkérdőjeleződik.
A jelenlegi világranglista 89. helyén álló orosz Anna Kurnyikova a wimbledoni teniszbajnokságra készülődött, amikor egy birminghami edzésen a hátsérülése kiújult, és nem volt képes rajthoz állni. Már akkor napvilágot látott a hír: befejezi pályafutását, mert nincs esély arra, hogy teljesen felépüljön.

Most komolyan veszi a teniszt

A menedzsere, Phil DePicciotto konkrétumokkal is szolgált Kurnyikovával kapcsolatosan a francia sportlapban, a L' Equipe-ben. "A háta nem bírja a folyamatos terhelést, ami megkérdőjelezi, hogy bírja-e az állandó terhelést, a tornákra járást" - értékelt.

A menedzser megjegyezte azt is, hogy "Anna mostanában újra komolyan veszi a teniszt, próbálkozik, gyötrődik rendületlenül, de nem megy neki. Lassacskán kezdi ő is belátni, hogy nem teljesen fitt, ami előrejelzi, hogy nem tud előrelépni a világranglistán, neki pedig nem ez a szintje."

Egy tornát sem nyert még

A 22 éves Kurnyikova eddig egyetlen WTA-tornát sem nyert, legjelesebb eredményét pedig idestova hat éve érte el, amikor Wimbledonban az elődöntőbe jutott. A legutóbbi Grand Slam-tornán azonban, Melbourne-ben megalázó vereséget szenvedett Justine Henintől, hiszen mindössze egy gémre futotta az erejéből.