Judit
-2 °C
8 °C

Sorsdöntő futam előtt a ralisok

2003.08.08. 11:07
A ralisok az év versenyének nevezik a péntek délután a West End elől rajtoló Budapest-ralit. A címvédő, hatszoros magyar bajnok Tóth János nyernie kellene, ha fel kíván zárkózni, és életben kívánja tartani összetettbeli győzelmének reményeit.
A magyar bajnokság hatodik futama, a Budapest-rali másfélszeres szorzóval számít bele az összetett értékelésbe, emellett az Európa-bajnoki sorozatnak is az egyik viadala.

A program
2003. augusztus 8. (péntek)
Rajt - Budapest, West End City Center 17.15
Prológ - Pesti alsó rakpart 17.30
2003. augusztus 9. (szombat)
Rajt - Eger 7.00
Gy. 1. - Egerszalók-Verpelét
Gy. 2. - Terpesi elágazás-Egerbakta
Gy. 3. - Egerszalók-Verpelét
Gy. 4. - Zagyvaróna-Tótújfalu
Gy. 5. - Terpesi elágazás-Egerbakta
Gy. 6. - Egerszalók-Verpelét
Gy. 7. - Zagyvaróna-Tótújfalu
Gy. 8. - Terpesi elágazás-Egerbakta
Gy. 9. - Szuha-Mogyorósorom
Gy. 10. - Mátraszentimre-Mátrakeresztes
Gy. 11. - Szuha-Mogyorósorom
Gy. 12. - Mátraszentimre-Mátrakeresztes
2003. augusztus 10. (vasárnap)
Rajt - Budapest, West End City Center 7.00
Gy. 13. - Nagytarcsa-Nagytarcsai út
Gy. 14. - Kerepes-Mogyoród
Gy. 15. - Nagytarcsa-Nagytarcsai út
Gy. 16. - Kerepes-Mogyoród
Cél - Budapest, West End City Center
A tét igen nagy, kivált a címvédő ifjabb Tóth János számára, aki az összetettben ezúttal csak a harmadik helyet foglalja el, és huszonkét és fél ponttal van lemaradva a 77,5 ponttal vezető Benik Balázs mögött. (A második Szabó Gergő kettővel van előtte.) Az első hely húsz pontot ér, a második tizenötöt, jelen esetben ennek a másfélszeresét.

Az idei évad érdekessége, hogyha a Ford Focust kormányzó Benik most és a következő két futamon is második lesz, akkor a Peugeot volánjánál ülő Tóth győzelme esetén sem képes befogni a rangsorban.

Benik a futam előtt így értékelt: Nagyon sokat dolgoztunk erre a versenye, hiszen részben hazai pályákon megyünk. Mostanra minden összeállt, azt mondhatom, hogy tökéletesen felkészültünk.

Hozzátette: "Igazán lényeges, hogy a tavalyi versenytől eltérően már nekem sem teljesen újak az aszfaltos pályák, mindenhonnan vannak bevált beállítási adataink és azért ez nagy előny. Szükségünk van a lehető legtöbb pontra és ennek érdekében minden tőlünk telhetőt megteszünk, de ez nem jelenti azt, hogy felesleges kockázatot vállalunk. Viszonylag nagy előnnyel vezetjük a bajnokságot, de a raliban a célig semmi sem biztos, ezért most kell csak igazán észnél lennünk. A legfontosabb a célbaérés és a pontszerzés.

Tóth ugyanakkor azt emelte ki, hogy a murvás részeket még nem készítették elő tökéletesen a kijelölt időpontra, így még csütörtökön is tréningeztek.

Nászút ajándékba!

Esküvőt tervez? Tervezzen velünk, nyerjen wellness nászutat!

Fergeteges Szilveszter

Fantasztikus szilveszteri vacsorával, hajnalig tartó bulikban, ismert sztárokkal töltheti el az év utolsó éjszakáját.