Melinda, Vivien
2 °C
8 °C

Sanders lesz Roy Jones Jr. következő ellenfele

2003.08.09. 14:35
Sokáig úgy tűnt, hogy a félnehézsúlyban és nehézsúlyban is világbajnok Roy Jones Jr. nem talál magának méltó ellenfelet, hiszen a Holyfield, Tyson, Lewis hármasból senki nem akartavele bokszolni. Azonban Sanders Klicsko elleni kiütéses győzelmével "meggyőzte" őt, méltó ellenfele lesz.
Az amerikai Roy Jones Jr., a Boksz Világszövetség (WBA), valamint a dél-afrikai Corrie Sanders, a Boksz Világszervezet (WBO) nehézsúlyú bajnoka november 8-án, valószínűleg Las Vegasban egymás ellen száll ringbe.

A "nagyok" nem akarták őt

Az amúgy félnehézsúlyú, és így aktuális ellenfeleinél általában 15-20 kilóval könnyebb Jones eleinte Evander Holyfield, Mike Tyson vagy Lennox Lewis ellen kívánt csatába szállni, de Sanders a március 8-i sikerével meggyőzte őt. A dél-afrikai klasszis Hannoverben, vagyis "idegen terepen", kihívóként, a második menetben kiütötte az ukrán Vlagyimir Klicskót.

"Mindenki azt hitte, hogy Roy mással mérkőzik majd. Aztán Corrie nyert Németországban, így már megfelel neki. Újra meg akarjuk rázni a világot!" - fogalmazott Jones menedzsere, Murad Muhammad.

Két súlycsoport világbajnoka

Az amerikai sztár március elsején történelmet írt azzal, hogy a Las Vegasban rendezett 12 menetes mérkőzésen elhódította a WBA nehézsúlyú bajnoki övét a Puerto Ricó-i származású John Ruiztól, hiszen a sportág történetében korábban mindössze egyszer fordult elő, hogy valaki egyidőben legyen félnehézsúlyban és nehézsúlyban is világbajnok.

A 49 profi csatájából 48-szor diadalmaskodó (38 K.O.) Jones amúgy pontozással győzött. Sanders eddig 41-szer lépett kötelek közé a hivatásosok táborában, 39-szer nyert, 29-szer kiütéssel.

Oszd meg élményeidet!

Oszd meg nyári élményeidet más utazókkal is, tölts fel beszámolót, fotókat!

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.