Ferenc, Olívia
-2 °C
4 °C

Babarczi Roland kapta a júliusi Baróti Lajos Fair Play Díjat

2003.08.25. 17:40
Az egykori vizilabdás elsősorban a Sulipoló megszervezésel vívta ki Magyar Fair Play Egyesület figyelmét.
A Baróti Lajos Fair Play Díjat július hónapban Babarczi Roland személyében egy olyan szakember veheti át, aki egész életét a vízilabda sportnak szentelte. A díjat Fábián László Világ és Olimpiai Bajnok öttusázó adja át, akit pályafutása és sportversenyzői magatartása miatt 1995-ben a MOB Fair Play életműdíjjal jutalmazott.

Babarczi Roland játékos pályafutását több évtizedes edzői munka követte, kezdetben utánpótlás csapatokat, majd a BVSC és a Szolnok felnőtt gárdáját irányította. Nevéhez az edzői, nevelői munka mellett számos egyéb érdem is fűződik, ő állítja például össze a hazai vízipóló versenynaptárt, és aktívan részt vesz az éves versenykiírás elkészítésében is. Nehéz lenne még egy olyan szakembert találni, aki hasonló mennyiségű információval és tudással rendelkezik a jelenleg legsikeresebb és egyik legnépszerűbb magyar csapatsportról, mint Babarczi Roland, aki a mérkőzések, események archiválását is végzi.

"A Magyar Fair Play Egyesület számára azonban a legfontosabb munkája a vízilabda utánpótlás magyarországi bázisának mind szélesebb alapokra helyezése" - fogalmaz az egyesület közleménye. Babarczi az elmúlt években kiemelt figyelmet szentelt ennek a területnek, ami a gyakorlatban annyit jelent, hogy a dunántúli régiók bevonásával ma már van vízilabda élet Szombathelyen, Pápán, Székesfehérváron, Kaposváron, Pécsen, Nagykanizsán.

"A gyerekek bevonása sportba, a Sulipóló szervezése mind-mind szerves része odaadó és elkötelezett munkájának, ezért a Magyar Fair Play Egyesület örömmel és a legnagyobb tisztelettel adományozza részére a Baróti Lajos Fair Play Díjat, valamint az Adidas és a Vodafone által felajánlott ajándékokkal szeretné jelképesen megköszönni a diáksportért végzett munkáját" - hagsúlyozta az Egyesület sajtóközleménye.

Ha már erre járok beugrom

..tényleg ez történt, Palau és Mikronézia szigeteit járva úgy döntöttem, hogy Saipanra is átugrom.

Kreuzenstein mesevára

Nézd meg Te is Laczko legújabb fotóit!