Emánuel
3 °C
12 °C

Gál Róbert negyedik lett ugrásban a tornász vb-n

2003.08.25. 09:28
Gál Róbert az előkelő negyedik helyen végzett ugrásban az anaheimi tornász-világbajnokságon. A győzelmet a címvédő kínai Li Hsziao-peng (Li Xiao-Peng).
A szer döntőjében mindenki két különböző gyakorlatot mutatott be, s az átlag adta a pontszámot. A kubai Abel Driggs Santos kezdett, s a két ugrás alapján előadása 9,537-et ért. Következett Gál, aki még vasárnap talajon hetedik lett. Elsőre 9,55-öt, másodikra 9,525-öt kapott, így - akárcsak az előtte lévőnek - 9,537 került a neve mellé.

Sokáig az élen

Jött a brazil Diego Hypolito és az orosz Anton Golocuckov, de mindketten hibáztak, utóbbi például első kísérleténél térden érkezett a szőnyegre. A talajon harmadik kanadai Kyle Shewfelt - akinek Hajdu Miklós személyében magyar edzője van - remekelt, s 9,612-vel az élre ugrott. A román Ioan Suciu a második ugrásánál rontott, így nem került Gál elé.

Már csak ketten voltak hátra, s a magyar tornász még mindig a második helyen állt. Aztán következett a román Marian Dragulescu, s kis bizonytalansága ellenére - mivel nagyon anyagerős volt mindkét próbálkozása - az első helyre került, Gál pedig lecsúszott a harmadikra.

Az utolsó pillanatban szorult le a dobogóról

A sort Li zárta két szenzációs ugrással, az átlaga 9,818 lett, így övé az aranyérem, míg Gál leszorult a dobogóról, de így is minden dicséretet megérdemel, hiszen élete legjobb teljesítményével végzett a negyedik helyen a parádés mezőnyben.

Végeredmény:
Szerenkénti döntők:
férfiak:
ugrás, világbajnok:
Li Hsziao-peng (Li Xiao-Peng, Kína) 9,818 pont
2. Marian Dragulescu (Románia) 9,687
3. Kyle Shewfelt (Kanada) 9,612
4. GÁL RÓBERT (MAGYARORSZÁG) és Abel Driggs Santos (Kuba) 9,537-9,537
6. Ioan Suciu (Románia) 9,443
7. Diego Hypolito (Brazília) 9,387
8. Anton Golocuckov (Oroszország 9,15

Belföldi ajánlatok

Rengeteg gyönyörű helyet talál belföldi ajánlataink között.

Egzotikus körutazások!

Fedezze fel Madagaszkár, Burma, Peru kincseit, Indiát a kelet csodálatos világát.