Gál Róbert negyedik lett ugrásban a tornász vb-n

2003.08.25. 09:28
Gál Róbert az előkelő negyedik helyen végzett ugrásban az anaheimi tornász-világbajnokságon. A győzelmet a címvédő kínai Li Hsziao-peng (Li Xiao-Peng).
A szer döntőjében mindenki két különböző gyakorlatot mutatott be, s az átlag adta a pontszámot. A kubai Abel Driggs Santos kezdett, s a két ugrás alapján előadása 9,537-et ért. Következett Gál, aki még vasárnap talajon hetedik lett. Elsőre 9,55-öt, másodikra 9,525-öt kapott, így - akárcsak az előtte lévőnek - 9,537 került a neve mellé.

Sokáig az élen

Jött a brazil Diego Hypolito és az orosz Anton Golocuckov, de mindketten hibáztak, utóbbi például első kísérleténél térden érkezett a szőnyegre. A talajon harmadik kanadai Kyle Shewfelt - akinek Hajdu Miklós személyében magyar edzője van - remekelt, s 9,612-vel az élre ugrott. A román Ioan Suciu a második ugrásánál rontott, így nem került Gál elé.

Már csak ketten voltak hátra, s a magyar tornász még mindig a második helyen állt. Aztán következett a román Marian Dragulescu, s kis bizonytalansága ellenére - mivel nagyon anyagerős volt mindkét próbálkozása - az első helyre került, Gál pedig lecsúszott a harmadikra.

Az utolsó pillanatban szorult le a dobogóról

A sort Li zárta két szenzációs ugrással, az átlaga 9,818 lett, így övé az aranyérem, míg Gál leszorult a dobogóról, de így is minden dicséretet megérdemel, hiszen élete legjobb teljesítményével végzett a negyedik helyen a parádés mezőnyben.

Végeredmény:
Szerenkénti döntők:
férfiak:
ugrás, világbajnok:
Li Hsziao-peng (Li Xiao-Peng, Kína) 9,818 pont
2. Marian Dragulescu (Románia) 9,687
3. Kyle Shewfelt (Kanada) 9,612
4. GÁL RÓBERT (MAGYARORSZÁG) és Abel Driggs Santos (Kuba) 9,537-9,537
6. Ioan Suciu (Románia) 9,443
7. Diego Hypolito (Brazília) 9,387
8. Anton Golocuckov (Oroszország 9,15