Keddtől ismét Képes Sport a standokon

2003.08.25. 13:14
Kedden jelenik meg a tíz éve megszűnt, egykor rendkívül népszerű Képes Sport új kiadásának első száma. A 64 oldalas lap a szerkesztők szándékai szerint "az eddigieknél bővebb szakmai jellegű, aktuális háttérinformációkat, színes hírekkel és az átlagosnál nagyobb arányú képes összefoglalókat" tartalmaz majd.
A hetilap első számát keddtől ingyen terjesztik a következő számokat pedig 195 Ft-ért árusítják majd. A Ringier Kiadó 60-70.000 eladott példányszámban bízik. A lap főszerkesztője Csurka Gergely, akit az elmúlt évek során többször választották meg az év sportszakújságírójának.

A Képes Sport önmeghatározása szerint "nem csak férfiaknak szól, hiszen a sportélet teljeskörű palettáját kívánja olvasói elé tárni. A hetilap arra törekszik, hogy olvasóit a sportolókón keresztül hozza közelebb a sportágakhoz".

Kásással indítanak

Ennek megfelelően a Képes Sport elsősorban elemzéseket, hátteret kíván olvasóinak nyújtani, nem túl meglepő módon a vezető anyagokban is sztárok dominálnak. Az első lapszám címlapján és a lap reklámfilmjében az ősztől a Vasast erősítő olimpiai bajnok vízilabdázó, Kásás Tamás szerepel.

"A hetilap legfőbb jellemzője, hogy a kollégáink mindent megtesznek az olvasóink szórakoztatásáért. Ez azt jelenti, hogy ha kell, valóban túl közel merészkednek a tűzhöz, csak hogy megszerezzék azt az információt, vagy fotót, amitől valóban "képessportossá" válik a riport" - fogalmazott Mihók Attila, a hetilap lapigazgatója.