Czink majdnem elájult, de nyert a US Openen

2003.09.08. 12:07
Czink Melinda legnagyobb sikerét elérve tízmillió forinttal gazdagodott az US Openen. Az Indexnek bevallotta sikerei titkát.
A hétvégén befejeződött amerikai nyílt teniszbajnokság magyar hőse a húszéves Czink Melinda volt. Két a világranglistán sokkal előrébb álló versenyzőt - az argentin Fernandezt, és az amerikai Raymondot - győzött le háromszettes csatában, és végül az egyik legismertebb sztár, Lindsay Davenport ellen búcsúzott.

"Magam sem tudom, honnan merítettem az erőt, ami ahhoz kellett, hogy Fernandezt legyőzzem, hiszen a harmadik játszmában hányingerem lett, szédültem, az ájulás határán voltam. Az orvos sóoldattal kezelt, minek köszönhetően egy kicsivel jobban éreztem magam" - mondta az Indexnek Czink Melinda

Czink argentin riválisa ellen 2:5-ről fordított. "Erőre kaptam amikor láttam, hogy két megnyert gém után is idegeskedik. Előző meccsünkön Helsinkiben ugyanilyen helyzetben jobban koncentráltam, nyilván neki is megfordult ez a fejében, ami elbizonytalanította. Kihasználtam az esélyt, és nyertem" - értékelte első meccsét.

A kiemelt Raymond elleni csatáról szólva kifejtette, hogy akkor kezdett el hinni végérvényesen a mindaddig elvégzett nagy mennyiségű munkában. Davenport ellen viszont már csak két gém jutott neki. "A Davenport elleni meccs miatt hiányérzetem van, de azért így is büszkén hagytam el Flushing Meadows-t".

Kiemelte, hogy nagyon sokat köszönhet edzőjének, az Amerikában élő Veress Nándornak. "Három évvel ezelőtt, amikor 620. voltam a világranglistán, és amikor senki sem bízott abban, hogy előreléphetek, ő igen. A klubom, az IDOM Team első embere, dr. Gödry Ádám ajánlott Nándi figyelmébe, így utazhattam ki hozzá Floridába. Három hétre vállalt el, aztán három hónap lett belőle, megtaláltuk a közös hangot, és eredményes is voltam, igaz ekkor még kisebb, tízezer dolláros tornákat nyertem csak meg".

Czink győzelmeinek köszönhetően a nyolcvanadik helyre lépett előre a világranglistán, de az egykoron Jennifer Capriatival együtt dolgozó Veress szerint ez még csak a kezdet. "Szerintem a legjobb húszba is bekerülhet, mert csak a tenisznek él" - mondta hátorozottan a tréner az Index érdeklődésére.

A korábban Norvégiában tevékenykedő Veress egyébként floridai teniszcentrumában egyre kevesebbet foglalkozik korábbi tanítványaival, mert Czink jó teljesítményére összpontosít, és elkíséri a tornákra. Az edző az Indexnek azt is elárulta, hogy pártfogoltja esélyes egy évi 150 ezer dolláros amerikai ösztöndíjra.