Papp Lászlóról nevezhetik el az Arénát

2003.10.17. 16:31
Az Index Törzsasztalának fórumozói javasolták, hogy Papp Lászlóról nevezzék el a Budapest Sport Arénát. A reggel kilenc után nyitott topikba délután egy után írt Keszthelyi András, a sportminiszter kabinetfőnöke, hogy Gyurcsány Ferenc már egyeztet a családdal. Keszthelyi szerint nem a fórumból vették az ötletet.
A jövőben a csütörtökön elhunyt Papp László többszörös olimpiai bajnok ökölvívónk nevét viselheti a Budapest Sport Aréna, ezt kezdeményezi Gyurcsány Ferenc sportminiszter. Az Index Törzsasztalának Fórumozói pénteken reggel nyitottak topikot, az ötletgazda "Nofene" nickű felhasználónk. A kezdeményezéshez pártállástól függetlenül sorra csatlakoztak a virtuális asztaltársak.

A reggel kilenckor nyilt topik olvasóit Keszthelyi András, a sportminiszter kabinetfőnöke délután negyed kettőkor arról tájékoztatta, hogy Gyurcsány Ferenc ezekben a percekben egyeztet a családdal a kérdésben, és ha hozzájárulásukat adják, nem lehet akadálya a névváltoztatásnak. Időközben a család hozzájárult ahhoz, hogy az ismert sportember nevét viselje az Aréna, így már nem lehet akadálya a névváltoztatásnak. A kezdeményezéshez a fórumban csatlakozott Gyürk András, a Fidelitas és a parlement sportbizottságának elnöke is. A kabinetfőnök szerint az ötletet nem az Index Törzsasztalából merítették, az egykori öklözőt azonban nagyra tartják, így kezdeményezik, hogy róla nevezzék el a Budapest Sport Arénát.

Mádl is támogatja
Mádl Ferenc támogatja azt az internetes kezdeményezést, amelynek célja, hogy a Budapest Sportaréna ezentúl a tegnap elhunyt világhírű ökölvívó, Papp László nevét viselje - tartalmazza a Köztársasági Elnöki Hivatal pénteki közleménye. Mádl szerint az internetes aláírásgyűjtés azt jelzi, hogy Papp László élete, sportpályafutása sok ember számára, életkortól függetlenül példát mutat. A köztársasági elnök örömmel csatlakozik a kezdeményezéshez, egyben bízik az illetékesek pozitív döntésében.