Őrizetbe vették a fajtalankodással vádolt edzőt

2003.10.21. 11:01
Szombat óta van őrizetben a Spartacus úszószakosztályának mesteredzője, akit egy 12 éves kislány molesztálásával vádolnak. Az edző kollegái és a többi szülő elképzelhetetlennek tartják a kislány vádjait.
A Spartacus 64 esztendős mesteredzője ellen a múlt pénteki edzés után tett feljelentést egy szülő. Az édesapának a 12 esztendős gyermeke panaszkodott, miszerint a délutáni edzés után az edzője a szertárban fajtalankodott vele.

A 35 éve a klubnál dolgozó mesteredző tagadja az ellene felmerült vádakat, a rendőrség mégis előzetes letartóztatásba helyezte. A kislányt hamarosan pszichológus fogja megvizsgálni.

Az edző védelmében az egyesület vezetői kétoldalas levelet írtak a rendőrségnek, melyben hangsúlyozták: elképzelhetetlennek tartják, hogy az évtizedek óta náluk dolgozó edző ilyet tett volna, hiszen eddig soha semmilyen panasz nem volt ellene.

"Egymillió százalék", hogy ártatlan

Pazár Sándor az egyesület elnöke a Blikknek elmondta: "A gyerekek közül a legtöbben puszival köszönnek az edzőjüknek, mi több, nagyon sok szülő kifejezetten kérte, hogy gyermekét ő tanítsa úszni. Így voltak ezzel a kislány szülei is, hiszen neki a kora alapján csoportot kellett volna váltani, de szülei ragaszkodtak az eddigi mesterhez".

Az elnök szerint beosztottját mindenki csendes becsületes embernek ismeri, az ő egyik lánya is mellette dolgozik. Annak ellenére, hogy nagy nőcsábász és az anyukák is rajonganak érte, Pazár "egymillió százalékig biztos ártatlanságában".