Bravúros PVSK-győzelem az Euroligában

2003.10.23. 18:30
Az Euroleasing-Orsi Sopron veresége után a MiZo-Pécsi VSK női kosárlabdacsapata szenzációs győzelemmel kezdte meg szereplését az Euroligában, miután 10 ponttal diadalmaskodott a múlt héten klub-világbajnokságot nyert orosz Szamara otthonában.
A pécsiek nem ijedtek meg nagynevű riválisuktól, és a bolgár Branzova irányításával nem kis meglepetésre 15-4-re elhúztak. A hazai pálya "lejtése" ellenére - a bírók rengeteg személyi hibát fújtak a vendégeknek - a PVSK a 2. negyedben is remekül tartotta 5-6 pontos előnyét. A nagyszünetben 33-37 volt az állás.

A magyarok szenzációsan játszottak a meccs első felében: Branzova és a frissen igazolt amerikai Anderson összesen 23 pontot szórt, a lepattanó arány pedig 16-25 volt! A pihenő után folytatódott a pécsi csoda, Ambrus és Károlyi révén csak úgy záporoztak a triplák a világ legjobb klubcsapatának gyűrűjébe.

A záró játékrészben a Szamara légiósai (Ferdinand, Cash, Vodickova) és Európa-bajnok hazai sztárjai (Sztyepanova, Korsztin) mindent megtettek a felzárkózásért, de a mezőny legjobbja, Branzova vezérletével a Rátgéber-együttes kisebb csodát vitt véghez és megérdemelten nyert.

A pécsiek jövő csütörtökön a lengyel VBW Clima Gdynia együttesét fogadják.

B-csoport:
Volgaburmas Szamara (orosz)- MiZo-Pécsi VSK 60-70 (18-21, 15-16, 11-18, 16-15)