Jönnek a világbajnok szlovákok

2003.10.28. 19:44
A korábbi világbajnok Szlovákia és két, az A-csoportban szintén megfordult együttes is részt vesz a jövő heti Hat Nemzet Tornán. Az AstraZeneca csarnokban az áprilisi, budapesti Divízió I-es világbajnokságnál is erősebb hokimezőny jön össze.
Az eredetileg négy válogatott részvételével szervezett tornát a Magyar Jégkorong Szövetség, de a bejelentkező szlovákokkal előbb ötre, majd a lebonyolítás szempontjait figyelembe véve hatra bővült a mezőny. Így a jövő hét második felében a káposztásmegyeri AstraZeneca-csarnokban a Hat Nemzet Tornáját rendezik majd meg, amely az Eurotour-sorozat második állomása lesz. A magyar hokiválogatott az első, olaszországi tornán kellemes meglepetést szerezve a harmadik helyen végzett, úgy hogy csak az A-csoportból idén kiesett szlovénektől kapott ki.

Szlovákiában egyébként a szaksajtó és a vezetők egy része erős kritikával fogadta a válogatott budapesti fellépését. A bírálatok szerint a 2002-ben világbajnoki címet nyert csapatnak erősebb ellenfelekkel kellene megmérkőznie. Az egyik kritikus éppen Róbert Svehla, a válogatott másodedzője volt, aki szégyennek nevezte, hogy csapatának a "másodosztályú magyarokkal és a hollandokkal kell játszania". (A szlovákok korábban egyébként egy dániai fellépés lehetőségétől estek el, így választották ezt a lehetőséget és jelentkeztek be ők maguk).

A hazai, illetve a cseh bajnokságban szereplő fiatal játékosokkal érkező korábbi világbajnok válogatott már hétfőtől az AstraZeneca-csarnokban tartja edzéseit, és szerdán egy edzőmérkőzésen az ukránok ellen is jégre lép.

Drága jegyek

A magyar és a szlovák csapat mellett a fehérorosz, az ukrán, a holland és a horvát válogatott érkezik majd a csütörtöktől vasárnapig tartó viadalra, a hat csapatot pedig két csoportba osztják. Ukrajna még mindig az A-csoport tagja, Fehéroroszország idén esett ki, a holland válogatott pedig áprilisban nálunk járt a Divízió I-es világbajnokságon.

"A magyar válogatott bizonyítani akarja, hogy az elmúlt két év eredményei nem a véletlennek köszönhetők" - mondta Palla Antal, a magyar csapat másodedzője azon a tájékoztatón, amelyen a szövetség vezetői a jövő heti tornát mutatták be. A keretet pénteken jelölik ki, és a játékosok jövő hétfőtől együtt készülnek.

A tornán megszokottnál magasabb jegyárak lesznek. A szlovákok elleni csütörtöki mérkőzésre és a vasárnapi helyosztókra szóló belépők 1200, 3500 és 5000 forintba kerülnek majd a tikettek. A szövetség vezetői úgy vélik, "egy ilyen rangos tornához ilyen árak passzolnak", és nem félnek attól, hogy nem telik meg az túj káposztásmegyeri létesítmény. A magyar csapat szlovákok elleni és vasárnapi meccsét az m2 is közvetíti majd.

AstraZeneca Hat Nemzet Torna, 2003. november 6-9.
Csoportbeosztás:
A csoport: Szlovákia, Hollandia, Magyarország
B csoport: Fehéroroszország, Ukrajna, Horvátország
A program:
November 6., csütörtök: 17.30 Szlovákia-Magyarország, 20.30 Horvátország-Fehéroroszország
November 7., péntek: 15.00 Ukrajna-Horvátország, 18.00 Magyarország-Hollandia
November 8., szombat: 15.00 Ukrajna-Fehéroroszország, 18.00 Szlovákia-Hollandia
November 9., helyosztók, 12.00, 15.00, 17.45 a magyar csapat mérkőzését 17.45-től adja az m2