Százszázalékos a Pécs a női Euroligában

2003.10.31. 08:51
A múlt heti, szamarai bravúr után hazai pályán gyűjtött be újabb nagy skalpot a MiZo-Pécsi VSK a lengyel Gdynia legyőzésével. Ezzel a Rátgéber-csapat két forduló után veretlen a női kosárlabda Euroliga B-csoportjában.
Európa egyik legnagyobb költségvetéssel működő női kosárlabda egylete, tengerentúli és hazai sztárokkal teletűzdelt lengyel VBW Clima Gdynia érkezett a női Euroliga második fordulójában Pécsre, hogy elrontsa a baranyaiak kiváló kuparajtját. A MiZo-Pécsi VSK a sorozat első fordulójában a Szamara otthonában tudott győzni, jóllehet az orosz egylet nem sokkal korábban nyerte meg a női klubvilágbajnokságot a a WNBA-csapat előtt.

A hazaiak elsősorban a 214 cm-es Dydek miatt távolról próbálkoztak a nyitó negyedben, és Károlyi, illetve Tranquilli tripláival gyorsan elhúztak a lengyelektől, a tizedik percben már tíz ponttal vezettek. A folytatásban az ellenfél amerikai légiósai, Melvin és Powell révén próbálta gyorsítani a játékot, de az egy hete Szamarában szenzációs diadalt arató PVSK bírta az iramot, és 40-33-mal zárta a félidőt.

A nagyszünetet követően Dydek nem tudott mit kezdeni a hazaiak agresszív védekezésével, de mindkét oldalon sorra kimaradtak a helyzetek. Így percekig alacsony színvonalú "álló háború" folyt a pályán, ami a kemény védekezésben, birkózásban mutatkozott meg. Az utolsó játékrész elején érthetetlenül visszaestek a magyarok, és noha tíz perccel a vége előtt még tíz pont volt a pécsi előny, a rivális Bibrzycka vezetésével 2 pontra felzárkózott. Ebben az időszakban hiányzott a vezéregyéniség a Rátgéber-együttesből, amely végül fáradtan és remekül küzdve kicsikarta a győzelmet.

Pályára lépett csütörtökön a többi, az Európa-kupa középső főcsoportjában érdekelt magyar csapat is: a Diósgyőr Horvátországban a Croatia Zagreb otthonában nyert 66-76-ra, a Szolnok a cseh Loko Trutnov vendégeként győzött 55-63-ra, csak a Szeged szenvedett vereséget, a szintén horvát Sibenikkel szemben maradt alul 65-56 arányban.

Női kosárlabda Euroliga, 2. forduló, B-csoport:
MiZo-Pécsi VSK - VBW Clima Gdynia (lengyel) 65-56 (25-16, 15-17, 10-9, 15-14)
Pécs, 5000 néző
pontszerzők: Anderson 18, Iványi 15/3, Károlyi 14/9, Tranquilli 8/6, Ambrus 6, Branzova 4, illetve Bibrzycka 17/6, Powell 13, Melvin 12, Cuprys 5/3, Dydek 4, Trojna 3, Mizrachi 2